Tropische vlindertuin De Passiflorahoeve - TIJDELIJK GESLOTEN


De Passiflorahoeve

Tijdelijk gesloten in verband met een verhuizing. De heropening op de nieuwe locatie staat gepland op 1 juli 2022. Tussen de tropische planten en fleurige passiebloemen fladderen talloze vlindersoorten rond! In De Passiflorahoeve bewonder je in verschillende vlindertuinen de mooiste vlinders, in allerlei kleuren. Hier ben je niet snel uitgekeken: alle tuinen samen zijn namelijk zo'n 2500 vierkante meter groot. Kinderen kunnen heerlijk spelen in de buitenspeeltuin of gaan op avontuur door de tropische tuinen met een leuke speurtocht.

vlindertuin Passiflorahoeve

Tropische vlinders

In de vlindertuinen van De Passiflorahoeve dwaal je door een prachtige omgeving met passiflora's, aristolochia's, fuchsia's en hibiscussen: bijzondere plantensoorten waarvan je de meeste in Nederland niet zo snel tegenkomt.

Vlinderkwekerij

In de grote vlinderkas fladderen tropische vlinders om je heen en in de vlindervolière worden Europese vlindersoorten gehouden. De Passiflorahoeve heeft als enige in Europa een tropische vlinderkwekerij. Hier zie de levensloop van een vlinder. Van eitje tot rups, cocon en vlinder. Als je geluk hebt, zie je zelfs hoe een vlinder uit een cocon kruipt!

Vlindermuseum

De Passiflorahoeve heeft een heus Vlindermuseum met duizenden geprepareerde vlinders en insecten. Sla zeker de vogelvlinders uit Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea niet over; persoonlijk favoriet van eigenaar Piet.

Tropische lunchroom

Geniet tijdens je bezoek van een kopje koffie of thee in de bijhorende lunchroom, die wordt gerund door cliënten van Zorgboerderij De Passiflorahoeve. Zij verzorgen ook graag een lekkere lunch of een ambachtelijk boerderij-ijsje. Ook hier waan je je in een tropisch oord: in de lunchroom zie je namelijk allerlei prachtige tropische planten.

De Passiflorahoeve in Harskamp leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Wandel door de vlindertuin. Foto: De Passiflorahoeve.

Bekijk tropische vlinders. Foto: De Passiflorahoeve.

Wandel door de vlindertuin. Foto: De Passiflorahoeve.

Wandel door de vlindertuin. Foto: De Passiflorahoeve.

Wandel door de vlindertuin. Foto: De Passiflorahoeve.

Verken de vlinderkas en volière. Foto: De Passiflorahoeve.

Wandel door de vlindertuin. Foto: De Passiflorahoeve.

Waan je in een tropische wereld. Foto: De Passiflorahoeve.