Walhalla der dierenrijken in Midden-Nederland

Dagje uit naar een dierentuin |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De beste dierentuinen in Overijssel, Gelderland en Flevoland

23 juli 2017 Toerisme Landelijk Een dagje dierentuin is altijd een avontuur! Maar welk dierenpark springt er echt uit? De bezoekers van DagjeWeg.NL geven hun mening. Wij zetten de best beoordeelde dierentuinen in Flevoland, Gelderland en Overijssel als top 3 voor je op een rij!

Dagje naar de dierentuin met korting? Bestel kaartjes via DagjeWeg.NL Tickets!

Foto 1. Reis van wereld naar wereld en ontmoet allerlei dieren in Burgers' Zoo. Foto: Burgers' Zoo, © Theo Kruse.

1. De PassiflorahoeveMet stip op nummer 1: tropische vlindertuin De Passiflorahoeve. Tussen de tropische planten en fleurige passiebloemen fladderen hier talloze vlindersoorten rond. Constans schrijft over haar bezoek: "Je komt ogen tekort. Volgens mij hebben we wel een uur in de tropische vlindertuin gezeten! Er zijn veel plekjes waar je even kunt zitten om goed om je heen te kijken. En iedere keer zie je weer iets nieuws! Je voelt de passie van de eigenaar en de vrijwilligers heel goed. (...) Werkelijk een klein sprookje."

2. Orchideeën HoeveDe Orchideeën Hoeve scoort heel hoog. Hier bloeien duizenden orchideeën en fladderen er prachtige vlinders en papegaaien rond. Via een wandelpad ontdek je de verschillende tuinen waarmee je van werelddeel naar werelddeel reist. Het hoogtepunt in de beoordelingen is de Vlinder Vallei. Familie Bruggink over hun bezoek: "We waren met een tienjarige, een puber, een opa en twee volwassenen. Iedereen heeft zich uitstekend vermaakt. Goed restaurant, mooie goed begaanbare looproute met de rollator, leuke avontuurlijke paden voor de kinderen. Leuk om de vissen en lori's te voeren. Lori's komen massaal naar je toe wanneer je een bakje nectar geeft. De vlindertuin is geweldig mooi. Grote kassen met prachtige bloemen. Veel speelplezier voor kleine kinderen."

3. Burgers' Zoo"Genieten met volle teugen", schrijft Wampie le Comte over Burgers' Zoo in Arnhem. "Het blijft een heerlijk dagje uit. Je valt van de ene wereld in de andere. Een dierenwereldreis in een notendop!" Dat is dan ook precies hoe het dierenpark zichzelf omschrijft: je gaat hier op wereldreis door verschillende dierenrijken. Maak al reizend door het regenwoud, de woestijn, oceaan, Afrikaanse savanne, Aziatische jungle en de mangrove kennis met vele diersoorten. "Ontzettend leuk park", vindt ook N.N. "Je moet soms terecht zoeken naar de dieren, dat maakt het speciaal en spannend. (...) Dit is zoals een dierentuin hoort te zijn!"

Meer dierentuinen in de buurt

Dierentuinen per provincie

Extra tips

Foto 2. Ook de Orchideeën Hoeve scoort hoog, met in het bijzonder de Vlinder Vallei. Foto: De Orchideeën Hoeve.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 16:59:09 · Gepubliceerd: 2013-10-08 16:02:24 - 21862