Aapjes kijken in het Noorden

Dagje naar de dierentuin |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De beste dierenparken van Groningen, Friesland en Drenthe

13 augustus 2017 Toerisme Landelijk Er is niets leuker dan dieren kijken met de kinderen! Zeker in de vakantie is een bezoek aan de dierentuin een geliefd uitstapje. Maar welk dierenpark is leuk en waar moet je naartoe? De bezoekers van DagjeWeg.NL vellen hun oordeel. Om te beginnen, een overzicht van de best beoordeelde dierentuinen in de noordelijke provincies: Groningen, Friesland en Drenthe.

Foto 1. Olifanten in WILDLANDS. Welk dierenpark in het Noorden is jouw favoriet? Foto: DagjeWeg.NL.

1. DoeZoo Insektenwereld


Brr... insecten! Maar weet je eigenlijk wel hoe mooi en belangrijk insecten zijn? Zelfs de meest vieze of op het oog nutteloze kriebelbeesten hebben een functie. Doezoo Insektenwereld leert zijn bezoekers alles over deze beestjes. Het is het enige dierenpark in Groningen en ze scoren goed bij de bezoekers van DagjeWeg.NL. "Wij kwamen bij toeval voorbij rijden en waren nieuwsgierig wat we daar zo achteraf moesten verwachten", vertelt Annet. "Maar we waren zeer verrast. (...) Alles zag er heel verzorgd uit. Er waren momenten dat de dieren van heel dichtbij bekeken en aangeraakt mochten worden. Ga zo door!"

Ook een dagje eropuit geweest? Beoordeel het uitstapje!

2. Vogelpark Ruinen


Van exotische vogels tot Nederlandse wadvogels; in het Drentse Vogelpark Ruinen kom je ze allemaal tegen. Maak kennis met de papegaaien, parkieten, kraanvogels, hoenders en de sneeuwuil. Oprichter Henk Dietz wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van de vogels. En dat doen de bezoekers zeker! "Een schitterend mooi vogelpark. Mooi aangelegd en ziet er zeer verzorgd uit. Echt een aanrader voor elke vogelliefhebber", aldus R. Duivenvoorde. En Wendy zegt: "Een heel mooi verzorgd park! (...) Hartstikke mooi, ik heb genoten met mijn gezin."

3. AquaZoo Friesland


Voor dieren die in en om het water leven ga je naar AquaZoo Friesland in Leeuwarden. Het dierenpark scoort een dikke 7+ onder onze bezoekers, maar de meningen zijn verdeeld. Heel erg verdeeld: "Vind AquaZoo echt de moeite waard", aldus 'GP'. "Je kunt er makkelijk een dag zoet zijn, het is goed begaanbaar en je kunt er heel dicht bij de dieren komen. (...) Ook zijn er dieren die je elders niet zo snel ziet." Hij geeft het dierenpark dan ook een 8. Er zijn ook bezoekers die klagen over de prijs-kwaliteitsverhouding. "Een entree van 17,50 per persoon voor volwassenen en van 14,50 per persoon voor een kind is absoluut niet de moeite waard! Ik vind het schandalig dat je überhaupt nog geld durft te vragen", vindt Jan.

Andere dierenparken in het Noorden:

Geen doorsnee dierentuin: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, de opvolger van Dierenpark Emmen. WILDLANDS is onderverdeeld in drie themagebieden en heeft een mix van dieren en attracties. Wij namen vlak na de opening zelf een kijkje. Lees meer over onze ervaringen in WILDLANDS.

Nog nooit een ooievaar van dichtbij gezien? Ga dan naar Ooievaarsdorp De Graverij in het Friese Akmarijp! De ooievaars komen hier om te broeden en vliegen aan het eind van de zomer weer naar warmere plekken. Het ooievaarsdorp is opgericht, om het uitsterven van de ooievaar tegen te gaan. Bezoekers kunnen hier de ooievaar van dichtbij bekijken en foto's maken.

Op de grens tussen het Drentse Erica en Schoonebeek ligt het Griendtsveenpark. In verschillende veldjes staan onder meer schapen, lama's en herten. Vooral voor kinderen is het park leuk: ze kunnen de hele dag tussen de dieren rondlopen en lekker spelen in de speeltuinen van het park. Voor ouders zijn er genoeg zitplekken.

Nog meer Nederlandse dierentuinen:

Dagje uit in Noord-Holland, Zuid-Holland of Utrecht? Check de top drie beste dierentuinen in de Randstad!
Foto 2. De meningen over WILDLANDS Adventure Zoo Emmen zijn verdeeld. Wij bezochten het park vlak na de opening. Lees wat wij van WILDLANDS vonden. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 16:59:53 · Gepubliceerd: 2013-07-30 11:29:18 - 22581