Museum Het Valkhof: in de voetsporen van keizers en Romeinse soldaten
Museum Het Valkhof

Verken de geschiedenis van Nijmegen. Naast het historische Valkhofpark ligt Museum Het Valkhof, in het hart van de oudste stad van Nederland. Op de plek waar vroeger een Romeins legerkamp gevestigd was, waar de Bataven woonden en waar keizer Karel de Grote een burcht liet bouwen, staat nu het museum. Een glazen gebouw ontworpen door Ben van Berkel. Loop langs de drie vaste collecties van het museum: archeologie, oude kunst en moderne kunst. Ontdek de gevarieerde collectie van historische kunst- en gebruiksvoorwerpen en de Romeinse architectuur. Bezoek ook de spraakmakende tijdelijke tentoonstellingen of doe mee aan leuke en leerzame activiteiten.

Het Romeinse Nijmegen

In de Romeinse tijd was Nijmegen (Noviomagus) de eerste en belangrijkste stad van Nederland. Bewonder de talrijke vondsten uit deze tijd, waaronder de ruiterhelmen met hun ondoorgrondelijke gezichtsmaskers. De monumentale kalkstenen godenpijler uit de tijd van keizer Tiberius en het bronzen portret van keizer Trajanus zijn ook bijzondere items in de vaste collectie. Of bestudeer de drie meter lange 'kaart van Peutinger', waarvan het museum een exemplaar van de eerste druk bezit.

Reis door de geschiedenis

Bewonder unieke stukken in de collectie van Museum Het Valkhof. Spring van de prehistorie, via de Romeinse tijd en de late middeleeuwen, naar de twintigste eeuw. Ervaar het leven van militairen en burgers in de Romeinse tijd via de vaste collectie archeologie. Of beleef het dagelijkse leven in het Rijk van Nijmegen door middel van schilderijen, prenten, beelden en kunstnijverheid.

Let op: Het museum is aan het verbouwen en verblijft daarom tijdelijk op het Keizer Karelplein 33 in Nijmegen

Museum Het Valkhof in Nijmegen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: Museum Het Valkhof © Stef Verstraaten
Foto: Museum Het Valkhof © Stef Verstraaten
Foto: Museum Het Valkhof
Foto: Museum Het Valkhof
Foto: Museum Het Valkhof
Foto: Museum Het Valkhof