1

Museum BroekerVeiling


-advertentiepositie-Verkocht! Wees iedereen te snel af bij de groenteveiling

Neem plaats op de authentieke veilingbank bij de oudste veiling ter wereld en luister goed naar de veilingmeester, die vanaf de boot snijbonen verkoopt. 100, 90, 80, 70... Iedere paar seconden gaat de prijs omlaag. De spanning is om te snijden: als je te snel drukt, betaal je een veel te hoge prijs. Maar als je te langzaam bent, gaan de groenten naar iemand anders! Deze manier van veilen ontstond in Museum BroekerVeiling en zo gaat het nu nog steeds bij alle grote veilingen.

Varen en picknicken

Vanaf de moerassige akkers voeren tuinders vroeger met hun oogst per boot richting de veiling. Treed in hun voetsporen en peddel in een nostalgische akkerschuit langs de honderden eilandjes. De schipper vertelt je tijdens de tocht prachtige verhalen over de tuinders en hun Rijk der Duizend Eilanden. Bij regen vaar je in een gesloten, verwarmde boot.
Zelf varen? Huur een fluisterschuit! Met maximaal zes personen ontdek je het gebied van de Noorderplas. Neem een gevulde picknickmand mee of duik in het water. Een schuitje huren is goed te combineren met een museumbezoek, maar is ook mogelijk als apart uitje. Je kunt ook een kano of SUP huren om het water op te gaan.

Van de boer naar de veiling

Op de uitgestrekte akkers hebben de tuinders speciaal voor bezoekers een stukje land vrijgemaakt. Hier groeien seizoensgroenten zoals bloemkool, aardappelen, uien, bieten, prei en boerenkool. Kom schoffelen, zaaien en water geven. Na al het harde werk worden de verse groenten geoogst en gaan ze naar de veiling.
De historische groenteveiling in Broek op Langedijk leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 14,00 p.p.), schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek broekerveiling.nl

Op ontdekkingstocht met de speurtocht. Foto: Museum BroekerVeiling
Op ontdekkingstocht met de speurtocht. Foto: Museum BroekerVeiling
Een doorvaargroenteveiling. Foto: Museum BroekerVeiling
Een doorvaargroenteveiling. Foto: Museum BroekerVeiling
Een tuinder. Foto: Museum BroekerVeiling
Een tuinder. Foto: Museum BroekerVeiling
Varen in het buitenmuseum. Foto: Museum BroekerVeiling
Varen in het buitenmuseum. Foto: Museum BroekerVeiling