Korenmolen Windlust en Theeschenkerij Korenaer
Korenmolen Windlust en Theeschenkerij Korenaer

Langzaam maar zeker begon de molen te vervallen, maar hij werd in oude luister hersteld! Korenmolen Windlust staat weer fier aan de Hollandse IJssel. Geniet van een kopje koffie of thee bij Theeschenkerij Korenaer of neem een kijkje in het dagcentrum en de molenwinkel.

Het dagcentrum is voor mensen met een verstandelijke beperking gebouwd. In de winkel worden souvenirs en graanproducten verkocht.

Sinds 1999 is Korenmolen Windlust een rijksmonument. De stenen molen stamt uit 1780. Hiervoor stond op dezelfde plaats aan de Hollandsche IJssel een houten standerdmolen.

De molen is in 1952 gedeeltelijk afgebroken, maar is in gebruik gebleven als opslag van een graanbedrijf. Tijdens de laatste restauratie is de stellingmolen circa acht meter verplaatst en vier en een half meter verhoogd.

De molen bevat nu drie koppels en een menger, allen windgedreven.

Korenmolen Windlust en Theeschenkerij Korenaer in Nieuwerkerk aan den IJssel leent zich ook goed voor een bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek windlust-kortenoord.nl

Korenmolen Windlust en Theeschenkerij Korenaer
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.