Wandelen tussen krokodillen, slangen en hagedissen

Reptielenhuis De Aarde

Hagedissen, krokodillen, slangen: ze hebben allemaal een plekje in Reptielenhuis De Aarde. In deze kleine dierentuin waan je je in een tropische jungle. Sommige dieren mag je aaien of zelfs vasthouden!

Reptielenhuis de Aarde

Loop door de jungle

Beleef de wereld van reptielen in hun eigen leefomgeving. De eigenaren hebben de habitat van de dieren namelijk zo goed mogelijk nagebouwd. Waan je voor even in de jungle, want overal waar je kijkt zie je tropische planten en natuurlijk alle reptielen en amfibieën. De Aarde is één van de kleinste dierentuinen van Nederland, maar dat maakt het alleen maar leuker! Je krijgt zo namelijk alle kans om vragen te stellen aan de dierenverzorgers. In het Reptielenhuis geniet je ook altijd van een aangenaam temperatuurtje van zo'n 22 tot 25 graden Celsius.

Krokodillen, slangen en schildpadden

Het dierenpark wordt gerund door eigenaar Oscar Maas, die het enthousiasme overnam van zijn vader Karel. "Het eerste dier dat mijn vader had, was een sporenschildpad. Mijn eerste eigen aanwinst was een baardagaam", vertelt Oscar aan DagjeWeg.NL. "Inmiddels lopen er nog veel meer dieren rond in Reptielenhuis De Aarde, waaronder krokodillen, slangen, schildpadden en kikkers. "Als we gaan uitbreiden heb ik nog wel wat dieren op mijn verlanglijstje", vertelt Maas. "Grotere krokodillen, galapagosschildpadden en komodovaranen lijken mij wel wat."

Superleuk voor kinderen

Altijd al eens willen weten hoe zo'n slang voelt? Kinderen in de basisschoolleeftijd krijgen de kans om de dieren te voelen en zelfs om ze vast te houden. Spannend, maar wel heel gaaf! Maar er is nog veel meer te doen voor de jongste bezoekers. Wat dacht je van lekker kleuren, een toffe speurtocht door de dierentuin of bordjes met QR-codes die je met je smartphone kunt scannen voor interessante informatie over de inwoners van De Aarde.

Reptielenhuis De Aarde in Breda leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje (vanaf € 7,00 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Weleens een krokodil gezien?

Bekijk een schildpad.

Weleens een krokodil gezien?

Weleens een krokodil gezien?

Weleens een krokodil gezien?

Durf jij een slang vast te houden?

Weleens een krokodil gezien?

Achter glas zitten allerlei bijzondere dieren.