1

Tips voor het weekend: alle kanten op in Nederland

Elke dag wat te doen Redactioneel door

archief oud artikel 10 april 2014 Toerisme Sint-Jansklooster, Overijssel Weekend! Tijd voor jezelf en je familie. Samen eropuit? In heel Nederland zijn dit weekend leuke dingen te doen. Vijf tips voor een gezellig, stoer of smakelijk dagje uit!

Kom naar het Titanic Memorial Weekend

Een bijzonder weekend in Amsterdam EXPO. Het is 102 jaar geleden dat de Titanicramp plaats vond. Daarom wordt zaterdag 12 en zondag 13 april een Titanic Memorial Weekend gehouden. Verkleed je bijvoorbeeld als een chique dame of heer, of als een matroos of kapitein. Ga samen op de foto of smul van een Titanic High Tea. In de aanloop naar het weekend is Amsterdam EXPO op zoek naar de Grootste Kleine Titanic Fan.

Titanic Memorial Weekend in Amsterdam Expo
Zaterdag 12 en zondag 13 april, van 9:00 uur tot 18:00 uur.
Entree: Volwassenen 18,00 euro, kinderen 12,00 euro.

Wandelen tussen de bloesem

Maak zaterdag 12 april een heerlijke wandeling door boomgaarden, langs en over de Linge en ontdek plekken waar je normaal niet mag komen. Het Rode Kruis houdt haar 22ste Bloesemtocht. Door de warmte van de afgelopen dagen is de verwachting dat er volop bloesem is te zien langs de route. Ook is er overal muziek te horen. Starten en finishen gebeurt bij de veilinghallen van de Koninklijke Fruitmasters Groep in Geldermalsen. Doe mee en ontvang een medaille! Door middel van de Bloesemtocht wordt geld ingezameld voor het goede doel, het Rode Kruis-vakantieschip J. Henry Dunant.

Rode Kruis Bloesemtocht
Zaterdag 12 april. Starten vanaf 7:00 uur, finishen kan tot 17:00 uur. Het feest duurt nog tot 19:00 uur.
Prijzen: Volwassenen: 6,50 euro, kinderen 3,50 euro. Aan de start kosten tickets 8,00 euro en 5,00 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Een parkeerkaart kost 4,00 euro. De voorinschrijving sluit vrijdag 11 april om 17:00 uur. Op de dag zelf kan een startbewijs gekocht worden bij de start.

Smullen bij de Amusetour Texel

Texel is meer dan strand en zand! Er valt ook heel veel te smullen op dit mooie waddeneiland. Zondag 13 april wordt de tweede Amusetour Texel gehouden. Je maakt een culinaire wandeling door het gezellige en authentieke Den Burg. Acht restaurants zetten hun deuren open en laten je proeven van een heerlijke amuse met een bijpassend glas wijn. Diverse hotels bieden ook een speciaal arrangement aan, zodat je niet meteen naar huis moet na al die heerlijke hapjes.

Amusetour Texel
Zondag 13 april van 12:00 uur tot 17:00 uur.
Kosten: 47,50 euro per persoon.
Bestel tickets

Speurtocht met Dummie de Mummie

Ken je Dummie de Mummie al? Zondag 13 april staat het Rijksmuseum van Oudheden helemaal in het teken van Dummie, tijdens de Dummie de mummie-dag voor kinderen. Auteur Tosca Menten treedt op en signeert haar Dummie de mummie-boeken. Ze heeft er inmiddels al zes geschreven. Laat je schminken als Egyptisch farao of prinses en of volg een workshop hiƫrogliefen schrijven! Verken samen met Dummie de Egyptische afdeling tijdens de hiƫrogliefen-speurtocht. Een spannende en leerzame dag voor kinderen!

Dummie de mummie-dag voor kinderen in het Rijksmuseum van Oudheden
Zondag 13 april, van 11:00 uur tot 13:00 uur of van 14:00 uur tot 16:00 uur.
Alle activiteiten zijn gratis bij een bezoek aan het museum. Tickets voor het museum kosten 3,00 euro voor kinderen en 9,50 euro voor volwassenen. Meld je aan op de website van het RMO.

Beleef een spectaculair uitzicht over De Wieden

Goed nieuws voor natuurvrienden: vanaf 12 april opent Natuurmonumenten de watertoren in Sint-Jansklooster voor publiek! De watertoren heeft een nieuwe bestemming gekregen en is nu een uitkijktoren voor het publiek. Na een renovatie is een speciale trap aangebracht, zodat iedereen zelf boven een kijkje kan nemen. Beklim samen met torenwachters de watertoren en bekijk zelf hoe prachtig het uitzicht is over natuurgebied De Wieden. De tochten starten bij Bezoekerscentrum De Wieden. Geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Honden zijn niet toegestaan.

Beklim de watertoren in Sint-Jansklooster
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum De Wieden.
De toren is elke zaterdag geopend van 11:00 uur tot 15:00 uur.
Kosten voor leden 3,00 euro. Niet-leden betalen 5,00. Reserveren kan bij het bezoekerscentrum.

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 17:10:51 · Gepubliceerd: 10 april 2014 - 734