McLaren

McLaren

De vele overwinningen van McLaren in Formule 1, Indianapolis, Le Mans en bij de Can-Am races hebben bijgedragen aan een ongekende reputatie in de autosport. De expositie toont zestien McLaren’s uit de periode 1971 tot en met 2016 en geeft een fraai overzicht van raceauto’s en high-performance sportscars van de roemruchte Britse fabrikant.

Grondlegger Bruce McLaren startte in 1963 met het Bruce McLaren Motor Racing team. Drie jaar later volgt de eerste deelname aan de Formule 1 en in 1968 de eerste Grand Prix overwinning. Inmiddels heeft McLaren maar liefst 182 Grand Prix overwinningen behaald en 20 wereldkampioenschappen.

De expositie toont onder meer de McLaren’s van Formule 1 kampioenen Ayrton Senna, Mika Häkkinen en Lewis Hamilton, de McLaren van Can-Am kampioen Peter Revson en een McLaren Le Mans.

De in de diverse race competities opgedane ervaring en expertise wordt door McLaren aangewend voor de ontwikkeling en productie van luxe high-performance sportscars. De expositie toont een overzicht van de belangrijkste modellen.

De McLaren tentoonstelling is georganiseerd in samenwerking met McLaren Automotive Ltd, Louwman Exclusive, Mercedes-Benz Museum Stuttgart, BMW Museum München en met medewerking van een aantal particuliere collectioneurs.

McLaren

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.