1

Romeinenweek online!




Romeinenweek online!

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Eerste online editie van de Nationale Romeinenweek!

Van 25 april t/m 3 mei 2020 zal voor het eerst een online editie van de Nationale Romeinenweek plaatsvinden. Ook tijdens de Online Romeinenweek ontdek je de Romeinse tijd in Nederland. Geniet vanuit je huiskamer van online activiteiten en thuisblijftips van tientallen organisaties door heel Nederland!

Wat is er allemaal te doen?
Van online tentoonstellingen tot het zelf uitproberen van Romeinse recepten: er valt van alles te ontdekken tijdens de Online Romeinenweek! Ga zelf aan de slag met knutseltutorials, stel vragen aan een Romeinse soldaat via Skype of leer bijvoorbeeld meer over het lopende onderzoek naar de Romeinse Villa Voerendaal. Ontdek nieuwe informatie over spectaculaire vondsten, archeologische topstukken en ga achter de schermen bij een museum!

Tijdens de gehele Romeinenweek kun je ook meedoen aan de Online Speurtocht: zoek de Romeinse galei. Elke dag wordt er een nieuwe hint onthuld op de website en kan je op zoek naar de Romeinse galei. Weet jij aan het einde van de week het juiste antwoord? Maak dan kans op een exclusieve Romeinse goodiebag!

Daarnaast zal er op vrijdag 1 mei een online pubquiz over de Romeinse tijd in Nederland, met thema’s als ‘archeologie’ en ‘Romeinen in de populaire cultuur’, plaatsvinden op de facebookpagina van de Romeinenweek.

Tijdens de Online Romeinenweek 2020 verschijnt het eerste echte Romeinse Limes kwartet. Tien musea en enkele gemeenten laten de mooiste vondsten en plekjes langs de Limes zien. Dit alles in een speels en uniek voor iedereen bekend kaartspel, het kwartet. Er zijn 13 categorieën met bijzondere foto’s en leuke weetjes. Leuk voor jong en oud om te spelen en al spelenderwijs meer te ontdekken over de Romeinen in Nederland. Bestellen kan via de website.

 Bezoek www.romeinen.nl

Romeinenweek online!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.