Varen door natuurgebied Botshol

Varen door natuurgebied Botshol

Ga mee op de twee uur durende boottocht dwars door het stille veengebied Botshol. Ga mee op de twee uur durende boottocht dwars door het stille veengebied Botshol..

Ga mee op de 2 uur durende boottocht dwars door het verlaten laagveengebied Botshol! Met de wind in de haren door smalle slootjes en weidse plassen. Doorkruis in een open boot het natuurgebied. Onze boswachter vertelt je ondertussen alles over het landschap, de planten én dieren van Botshol. Een mooie natuurbelevenis voor volwassenen en kinderen.Waterrijk veenlandschapBotshol ligt tussen Abcoude en Vinkeveen. Het is een gevarieerd natuurgebied met grote plassen, smalle slootjes, rietland en moerasbos. Gevormd door het jarenlang afgraven van veen voor de winning van turf. Het oude patroon van petgaten en legakkers is nu nog zichtbaar! Door de intensieve ‘vervening’ zijn grote plassen ontstaan, de Grote Weije en de Kleine Weije. Onze boswachter vertelt er over tijdens de boottocht.Verrassingen onderwegBotshol is een perfecte groeiplek voor een grote variatie aan planten en broed- en verblijfplaats voor allerlei vogelsoorten. Tijdens deze boottocht zijn er allerlei verrassingen mogelijk. De ene keer zie je vogels als de lepelaar en de aalscholver. Een andere keer kom je een de zilverreiger tegen. Soms wordt zelfs de visarend in dit gebied gezien! Ook bezoek je een stukje trilveen. Hier kun je kennismaken met zonnedauw: een vleesetend plantje. En met wat geluk kom je ook orchideeën tegen. Kortom, kijk je ogen uit en laat je verrassen!Corona-richtlijnenWij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt tot 10 personen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen:
  • Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen en vermijd fysiek contact

  • Was/ontsmet je handen bij het betreden van een locatie van Natuurmonumenten

  • Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik

  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken

  • Nies en/of hoest in je elleboog

  • Kom niet naar een locatie van Natuurmonumenten als je verkoudheidsklachten hebtGroepsarrangementenWil je een bijzonder bedrijfsuitje, een familiedag of verjaardagsfeest organiseren? Reserveer dan een besloten boottocht op maat. In deze Corona-tijd kunnen er maximaal 10 mensen mee. Neem contact op met de boswachter van de Vechtplassen via telefoonnummer 06 - 542 95 204.

Varen door natuurgebied Botshol

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.