UITagenda natuur Wadden

UITagenda natuur in Wadden (72)

Wadlooptocht Schiermonnikoog XXXL

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, Veerdam  -  Ga mee op een avontuurlijke wadlooptocht waarbij we de oversteek maken van het vaste land naar Schiermonnikoog. Een zware route waarbij we ploegen door het slik, wandelen over de zandplaten en waden door de geulen. Een goede conditie is vereist!

vandaag nog gesloten, morgen geopend, zaterdag 25 juni 2022, 07:30 uur 

Ochtendyoga op het strand met Marianne

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, strand bij Paviljoen paal 3  -  Ontspannen Hatha yogales, geschikt voor iedereen

vandaag nog gesloten, morgen geopend, zaterdag 25 juni 2022, 10:00 uur 

Dag van het Wad - Wadvogels kijken

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, standplaats Informatiecentrum het Baken  -  Op stap met kijker en telescoop om de mooiste vogels op en rond het wad te zien.

vandaag nog gesloten, morgen geopend, zaterdag 25 juni 2022, 11:00 uur 

Atelier Schier

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, gele bus bij strandovergang Badweg  -  Kom schilderen in de bus en maak je eigen souvenir.

vandaag nog gesloten, morgen geopend, zaterdag 25 juni 2022, 13:30 uur 

OERRR Watermonsters in Waalenburg - Texel

tijdelijke activiteit de waal, Noord-Holland, De Waal, Natuurcentrum De Marel  -  Speuren naar verborgen beestjes in het water. Er leven meer kleine kriebelbeestjes in een natuurgebied dan je denkt. Met schepnet, emmer en loeppot ga je op onderzoek uit met een echte onderwater-boswachter.

vandaag nog gesloten, morgen geopend, zaterdag 25 juni 2022, 14:00 uur 

Eendenkooi Schiermonnikoog

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, Vakantieboerderij De Kooiplaats  -  Een eendenkooi is van oudsher een oase van rust. Eenden komen er graag een bezoekje brengen. Kom de mooi gerestaureerde eendenkooi bekijken en ga mee met de kooiker die vertelt over zijn oude ambacht.

vandaag nog gesloten, morgen geopend, zaterdag 25 juni 2022, 14:00 uur 

Huifkartocht op Schiermonnikoog

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, voormalige werkschuur Natuurmonumenten  -  Beleef Schiermonnikoog met n of twee pk.

vandaag nog gesloten, morgen geopend, zaterdag 25 juni 2022, 14:00 uur 

Voorstelling "De man met de bomen"

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, Dorpshuis  -  Een verhaal over mens en natuur, de schoonheid van de stilte, de terugkeer van het water, de kracht van de eenvoud, over nutteloze vergaderingen en de magie van een man die gewoon zijn gang gaat.

vandaag nog gesloten, morgen geopend, zaterdag 25 juni 2022, 20:30 uur 

Vogels kijken voor beginners

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, Het Willemshof  -  Tijdens deze vogelexcursie voor beginners gaat u samen met de gids op pad om te leren wat de beste plekken zijn en waar u op moet letten tijdens het vogelspotten.

vandaag nog gesloten, geopend op zondag 26 juni 2022, 08:00 uur 

Reegeul naar Schiermonnikoog

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, Veerdam  -  Een unieke combinatie van varen, zeehonden kijken en wadlopen naar Schiermonnikoog

vandaag nog gesloten, geopend op zondag 26 juni 2022, 10:30 uur 

Wadlopen vanaf Brakzand naar Schiermonnikoog

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, Veerdam  -  Na een korte boottocht word je afgezet op de zandplaat Brakzand. Vanaf daar start de wadlooptocht van ongeveer 3 uur naar Schiermonnikoog.

vandaag nog gesloten, geopend op zondag 26 juni 2022, 10:30 uur 

Leer het eiland fietsend kennen

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, Het Willemshof  -  Eilander Thijs de Boer neemt u graag mee op deze fietsexcursie. Hij vertelt over de boeiende geschiedenis van het dorp en de gevarieerde landschappen van het eiland, vol bijzondere planten en dieren.

vandaag nog gesloten, geopend op zondag 26 juni 2022, 11:00 uur 

Wadden Experience

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, Veerdam  -  Ga mee op de Wadden Experience en doorklief stukken van de Waddenzee en de Noordzee. Beleef de Wadden op een unieke en avontuurlijke manier.

vandaag nog gesloten, geopend op zondag 26 juni 2022, 12:00 uur