Uittips cultuur Alkmaar

UITgelicht

Uittipscultuur in Alkmaar (17)

Paupers op de planken in Veenhuizen

veenhuizen, Drenthe  -  Het Pauperparadijs van Suzanna Jansen vertelt over een sombere geschiedenis, nu te zien in een theatervoorstelling in Veenhuizen.

Cultureel genieten onder de bomen

alkmaar, Noord-Holland  -  Podium onder de Boom is letterlijk wat de titel doet vermoeden. Een festival dat plaats vindt onder de oude eiken van Alkmaar.

Zuurkool eten in Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland  -  Kom vandaag naar Alkmaar en vier het Alkmaars Ontzet mee. Zuurkool, een grote vuurwerkshow en kaasdraagwedstrijden!

Geniet van de goudgele kaasstad

alkmaar, Noord-Holland  -  Goudgele kazen liggen rij aan rij te wachten op de kaasmarkt in Alkmaar. Geniet van het schouwspel met kaasdragers en kaasmeisjes.

Proef van de beste whisky

alkmaar, Noord-Holland  -  Scotch whisky, blended of single malt. De echte whiskyliefhebbers weten al genoeg. Kom proeven op het Whisky Festival.

Speur door de gevangenis

veenhuizen, Drenthe  -  Ontdek de nieuwe kinderspeurtocht van het Gevangenismuseum. Los het mysterie op en bevrijd de gevangen Gaius uit een oude cel.

Het Glasmuseum vertrekt

veenhuizen, Drenthe  -  Het Glasmuseum uit Hoogeveen verhuist naar Veenhuizen, nabij het Gevangenismuseum. In april opent het zijn deuren.