Laat je betoveren door de mooiste kerstconcerten

Kom luisteren naar de warme tonen van de kerst

Het Concertgebouw Redactioneel door

archief oud artikel 15 december 2014 Cultuur Luister naar de prachtige en zeer uiteenlopende kerstconcerten die deze knusse wintermaand weer op de planken staan. Geniet van het prachtige gezang van een sereen jongenskoor, swing mee met een black gospel choir of bezoek de kerstmatinee van het beste orkest ter wereld. Laat je meevoeren op deze prachtige kerstliederen!

Kampen Boys Choir

Geniet van de heldere jongensstemmen tijdens het optreden van het Kampen Boys Choir. Dit jongenskoor bestaat uit ongeveer achttien jongens en veertien mannen en is uniek in Nederland, omdat het streeft naar het niveau van de beroemde Engelse jongenskoren. Alle jongens en mannen van dit koor uit Kampen, krijgen een klassieke zangopleiding waarbij streng gelet wordt op hun stemkwaliteit. De jongens geven elk jaar optredens in het Concertgebouw in Amsterdam, maar doen ook mee aan kleinere concerten. Kerstoptredens van het Kampen Boys Choir zijn op 19 en 24 december. Kijk op de website van het koor voor de exacte locaties en aanvangstijden.

Koninklijk Concertgebouworkest

In hartje Amsterdam ligt de thuisbasis van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het is het bekendste symfonieorkest van Nederland dat ook nog eens tot de beste orkesten ter wereld behoort. Al sinds 1888 laat het orkest de mooiste tonen horen, waardoor het inmiddels een Koninklijke titel mag dragen. Kom naar de kerstmatinee op 25 december en luister naar Mahlers Vierde symfonie wat begint met sleebellen en eindigt in de hemel in het Concertgebouw. Voorafgaand aan kerst is er ook een a href="https://www.dagjeweg.nl/activiteit/37014618/Meezing-Kerstconcert%3A-Midden-in-de-winternacht-%286%2B%29">meezing kerstconcert voor kinderen en een bijzondere Kerstavonddienst.

Avé Maria Kerstconcert IV

Klassieker kan niet. Het Avé Maria Kerstconcert IV klinkt dit jaar voor de vijfde keer in de prachtigste basilieken en kathedralen van Nederland. De sierlijke bouwstijl en ideale akoestiek laten de kerstliederen en de Avé Maria's optimaal tot hun recht komen. Voer mee op de warme klanken van dit sfeervolle kerstconcert. De optredens van het New Romanian Chamber Orchestra & Choir staan verspreid door heel Nederland en zijn te bezoeken van 17 tot en met 23 december.

Gospel Boulevard

Wie zin heeft in een swingend kerstoptreden moet Gospel Boulevard in de gaten houden. Dit black gospel choir onder de bezielende leiding van dirigent André Bijleveld komt dit jaar met een sprankelende kersttour naar drie verschillende steden. In Barneveld, Gorinchem, Rotterdam en Assen klinken prachtige kerstliederen in de stijl van het swingende gospelkoor, waar ook Sharon Kips lid van was. In Gorinchem zingt de bekende Pearl Jozefzoon mee! Mee zingen? Bestel dan vast de cd Good Tidings!

Laatst gewijzigd: 2014-12-16 11:11:56 · Gepubliceerd: 15 december 2014 - 1839

Activiteiten Concertgebouw Amsterdam

Binnen enkele weken te bezoeken

Wiener Maiblumen, concert door Ciconia Consort


Geniet van de sfeer van de Weense Konditorei met een stuk Sachertorte, luisterend naar het Ciconia Consort. Wiener Maiblumen, een programma met liederen en instrumentaal werk uit de Weense fin de...

Later dit jaar

Voorjaarsconcert UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck


Beleef een meeslepende avond waarin het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck schittert met Strauss’ Don Juan, Moesorgski’s Liederen en dansen van de dood met stersopraan Nataliia Shumska en Rachmaninoffs...