Uittips van de redactie natuurparken in Overijssel

10 artikelen en reportages natuurparken in overijssel

Wilde Zomer Weken: avontuur in de natuur

archief sint jansklooster, Overijssel  -  In de zomer is er niks leuker dan lekker buiten spelen. Dat snappen ze bij De Wieden: vier de zomer mee, met de Wilde Zomer Weken!

Aan de slag met natuur

archief zwolle, Overijssel  -  Maak samen de natuur mooier. Vandaag is het tijd voor de Natuurwerkdag. Wie komt helpen snoeien, zagen of hooien?

Brand in natuurgebied Aamsveen

archief enschede, Overijssel  -  Door de droogte staat natuurgebied Aamsveen in lichterlaaie. De brandweer krijgt het vuur moeilijk onder controle.

Geen windmolens in De Weerribben

archief steenwijk, Overijssel  -  Nationaal Park De Weerribben krijgt geen windmolens. De gemeenteraad van Steenwijkerland heeft plannen voor de komst afgewezen.

De Wieden per kano

archief ossenzijl, Overijssel  -  Wie lekker van het voorjaar wil genieten én waterplezier wil hebben, moet gaan kanoën in De Wieden. Het Overijsselse natuurgebied biedt de varende bezoeker een scala aan natuurschoon. Geluksvogels stuiten tijdens de tocht misschien op een zingende...

Win 2 vrijkaartjes en voel je Alice in Wonderland in Doloris' Meta Maze

prijsvraag Loop, kruip en klim door Doloris' Meta Maze: een enorm doolhof van wel vierhonderd vierkante meter met meer dan veertig bijzondere ruimtes. Allemaal ontworpen door kunstenaars. Je dwaalt van de ene droomwereld naar de andere fantasie. Sta op de bodem van een oude put, volg muziek door mysterieuze...