Nummertje trekken voor het slapengaan

 deel via WhatsApp | Redactioneel door

Hotel Het Oude Postkantoor in Brummen: knus en rustgevend

26 maart 2008 Brummen, Gelderland REPORTAGE - De meeste hotels lijken op elkaar, maar sommige hotels zijn net even anders. Het Oude Postkantoor in het Veluwse Brummen is zo'n hotel: klein en sfeervol. Het pand waar het hotel in is, was vroeger een postkantoor. Nu is dat nog steeds te zien.

Ooit leidde één van de twee buitendeuren van het hotel naar een portaaltje met een betaaltelefoon, de ander naar de ruimte met postbussen. Nu vormen beide deuren samen de ingang van het hotel. 'Het Oude Postkantoor' staat er in een tegelmozaïek geschreven. Door het hele hotel is nog goed te zien dat het pand vroeger dienst deed als postkantoor. Aan de muur in de lobby hangt een fel-rood automaat die kwartjes en dubbeltjes omruilde tegen briefkaarten en postzegels. Aan de kapstok hangt een oud postbode-uniform.

Kogelwerend glas

"Toen we hier zeven jaar geleden aankwamen, moest er enorm veel aan het pand verbouwd worden", zegt Huib de Munnik (43), eigenaar van Het Oude Postkantoor. Op de plaats waar vroeger de sorteerkamer, de kantine, de telefooncentrale en het loket waren, zijn nu luxe en gezellige hotelkamers gemaakt. Overal in het smaakvol ingerichte hotel zijn nog sporen te zien van het oude postkantoor. "De ramen in deze kamer zijn van kogelwerend glas", zegt De Munnik, als hij Het Loket laat zien. "Vroeger werd dit glas gebruikt in de balie van het postkantoor, nu is het handig tegen lawaai van de straat."

"De ramen zijn van kogelwerend glas; handig tegen straatlawaai"
'Lawaai van de straat' is er overigens amper, want Brummen is een heerlijk rustig dorp aan de rand van de Veluwe. In de zomer trekken honderden Nederlanders naar Brummen (en naar Het Oude Postkantoor) om te genieten van de rust en de natuur. "We zitten hier vlakbij Zutphen, maar ook vlakbij het pondje naar Bronkhorst, de kleinste stad van Nederland." De omgeving leent zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten.

Geen prullaria

Hoewel het hotel trots de relikwieën uit het vroegere postkantoor laat zien, wil De Munnik geen postmuseum zijn. "We vinden het heel leuk dat bezoekers kunnen zien dat dit vroeger een postkantoor was, maar we willen niet allerlei oude snuisterijen ophangen die met post te maken hebben. Het moet wel écht zijn."
Direct na binnenkomst - voorbij het tegelmozaïek en het postbode-uniform - is de grote zaal, waar vroeger de post gesorteerd werd. Aan de tafeltjes in de grote zaal krijgen gasten 's morgen hun ontbijt. De vier hotelkamers zijn keurig onderhouden en van alle gemakken voorzien. Het Oude Postkantoor is sfeervol en vooral rustgevend. Het gastenboek op de leestafel staat vol met beloften van bezoekers: "in dit hotel voel je je meteen thuis, we komen beslist nog eens terug". Thuis voel je je absoluut in hotel Het Oude Postkantoor. Is het niet vanwege de comfortabele kamers en de rustige omgeving, dan toch zeker door de gezellige en persoonlijke ontvangst. Geen wonder dat het Oude Postkantoor 's zomers zó druk bezocht wordt, dat bezoekers haast een nummertje moeten trekken om er te overnachten.

Een keertje in Brummen overnachten? Dat kan vanaf € 100,- per nacht (inclusief ontbijt).

Uitstapjes in de buurt:
  • The Gallery en The Toy Gallery
  • Bronckhorst - het kleindste stadje van Nederland (150 inwoners) is vanuit Brummen makkelijk te bereiken.
  • Bistro Barones - gasten van Het Oude Postkantoor zijn 's avonds vaak te vinden in Bistro Barones; een gezellig restaurant in Brummen.

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2008-03-13 16:56:23 - 2024

Kijk ook bij...