Siberisch tijgertje geboren in Amersfoort

Tijgerjong is via het internet te volgen in webkraamkamer

Nieuws door

archief oud artikel 27 maart 2008 Amersfoort, Utrecht Na een dracht van 110 dagen, beviel de Siberische tijgerin Kira dinsdagnacht van twee jongen. Eén ervan is kort erop dood gegaan. Het andere jong en de moeder maken het goed.

Het is de tweede keer dat tijgerin Kira van een nest jongen bevalt in DierenPark Amersfoort. De Siberische tijger is een zwaar bedreigde diersoort. "De geboorte van een welp levert een belangrijke bijdrage aan het Europese soortbehoudprogramma van de Siberische tijger", zegt het dierenpark. Het geslacht van de nieuwgeborene is nog onbekend, dat is pas te zien als het jong van dichterbij is bekeken. Het jong draagt daarom ook nog geen naam.

Webcam

De komende weken blijven moeder en jong nog even zonder publiek aan elkaar wennen. Na ruim een maand zal het jong voor het eerst naar buiten komen. De tijgers worden via een webcam gevolgd. Deze beelden zijn te zien op een monitor in 'de stad der oudheid' in DierenPark Amersfoort. Vanaf maandag zijn de beelden ook live te zien op de zogenaamde webkraamkamer van het dierenpark.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-03-27 13:46:01 - 764

Dit past bij 'Siberisch tijgertje geboren in Amersfoort'