Spaanse hotelketen verovert Nederland

Hotelketen NH Hoteles breidt uit met minimaal 3 hotels

NH Hoteles Nieuws door

archief oud artikel 16 juni 2008 De Spaanse hotelketen NH Hoteles heeft grote plannen voor Nederland. Op dit moment zijn er 32 NH hotels in Nederland, waarvan 13 in Amsterdam. Dit jaar komen er in ieder geval 3 hotels bij en over 10 anderen wordt nog gesproken.

"Het is een gevolg van succes en onze verwachtingen voor de toekomst", zegt Gabriele Burgio, president-directeur van NH Hoteles in De Telegraaf. Hij vervolgt: "De bezettingsgraad van onze hotelvestigingen in Nederland ligt gemiddeld boven 80%, een droompercentage in de hotelsector."

Wereldwijd

NH Hoteles is zeker niet alleen succesvol in Nederland. NH heeft 343 hotels wereldwijd en in totaal ruim 50.000 hotelkamers in Europa, Amerika en Afrika. NH Hoteles groeit met de hotelsector in Europa 6% tot 7%. Wat minder in Spanje en Italiƫ, maar wat meer in Amsterdam. De groei heeft NH niet alleen te danken aan nieuwe reizigersgroepen die de prijsvechters de hotels bezorgen, ook de vergrijzing zorgt ervoor dat er steeds meer vraag is naar hotels.

Vernieuwing

Vorige week is NH Hoteles een alliantie aangegaan met Philips. Het plan is om op de kamers te gaan experimenteren met elektronica, verlichting en andere effecten, om het zo de gasten nog meer naar de zin te maken. Het viersterrenhotel met 145 kamers, wordt geopend op Eindhoven Airport. Bij het hotel komt ook een conferentieruimte met een oppervlak van 850 vierkante meter, een bar en een restaurant. Het hotel wordt onderdeel van een complex, waarin ook kantoren, een kinderdagverblijf en een parkeergarage gevestigd worden. Naar verwachting start de bouw eind dit jaar.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-06-16 12:45:28 - 914

Dit past bij 'Spaanse hotelketen verovert Nederland'

1 reactie