Kinderen en jongeren nemen Maastricht over!

Theater aan het Vrijthof organiseert ook dit jaar 'festival jong!'

Redactioneel door

archief oud artikel 30 september 2008 Maastricht, Limburg In de herfstvakantie is het zover: festival jong! in Maastricht zal weer gaan bruisen. De hele week is er in en rond Theater aan het Vrijthof van alles te beleven. Er zijn voorstellingen, workshops en activiteiten voor kinderen en jongeren. Het festival wordt georganiseerd door het Theater aan het Vrijthof in samenwerking met partners uit de stad.

Na een spetterend festival jong! afgelopen seizoen kunnen kinderen en jongeren zich ook deze herfstvakantie vermaken in Maastricht. Dit jaar is het festival nog uitgebreider. "Naast de gebruikelijke films, theatervoorstellingen, workshops, voorleesmiddagen, tentoonstellingen zijn er voor het eerst dit jaar activiteiten in de wijken van Maastricht", vertelt een medewerker. "Zo zijn er speel- en vertelmiddagen voor de kleintjes in Mariaberg en Caberg. In Wittevrouwenveld gaan jongeren lekker aan de slag met workshops graffiti, streetdance, popmuziek en rap."

'De jeugd kan zelf zijn eigen dagje weg samenstellen.'

Voor ieder wat wils

Het festival richt zich op jeugd van drie tot en met achttien jaar. Voor elke leeftijdsgroep zijn geschikte activiteiten. Dagelijks kan de jeugd genieten van de inloopbioscoop, een fototentoonstelling en een heleboel mogelijkheden om lekker te gamen. Maar er zijn ook activiteiten die per dag verschillen. De jongeren mogen zelf een dagje weg samenstellen. En niet alleen aan de jeugd is gedacht. Speciaal voor de opa’s en oma’s die meekomen met hun kleinkinderen is er een voorleeswedstrijd.

Tips

Omdat er zoveel keus is aan activiteiten, moeten kinderen zelf kiezen waar ze wel en niet naartoe willen. Dit zorgt er ook voor dat de prijzen per dagje uit heel erg verschillen. U kunt het zo duur en zo goedkoop maken als u zelf wilt. In de festival jong! Krant staan tips van de negen festivalambassadeurs. De festival jong! Krant is ook het dagprogramma te vinden.

Wees welkom

Het festival is van 12 oktober tot en met 18 oktober. Wees welkom en laat de kinderen een dag vol gezelligheid beleven. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Theater aan het Vrijthof.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 30 september 2008 - 747

Dit past bij 'Kinderen en jongeren nemen Maastricht over!'