1

Jonge beestenboel in Amersfoort

De vijftigste geboren Grévyzebra: Addis

DierenPark Amersfoort Nieuws door

archief oud artikel 8 november 2008 Amersfoort, Utrecht Deze week is er gelukkig wat meer leven in de brouwerij in de Nederlandse dierentuinen, dan in de afgelopen twee weken. In DierenPark Amersfoort is op zaterdag 1 november een Grévyzebra geboren. Het jonge mannetje, dat Addis heet, huppelt inmiddels vrolijk rond op de Savanne. Addis is het 50ste geboren Grévyzebraatje in het park.

De Grévyzebra wordt in het wild met uitsterven bedreigd. Daardoor blijft de geboorte van iedere zebra in DierenPark Amersfoort een bijzondere gebeurtenis. De wilde soorten leven in natuurparken in Kenia en Ethiopië. Daar zijn veel droge, open grasgebieden met lage struikbegroeiing. De ideale omgeving voor de Grévyzebra.

Een jonge beestenboel!

Meer dierengeluk

In 1975 arriveerde de eerste Grévyzebra in DierenPark Amersfoort. Met de geboorte van Addis (betekenis: nieuw) wordt een klein feestje gevierd. Een dagje naar DierenPark Amersfoort was nog nooit zo leuk! Bezoekers die meer pasgeboren dieren willen zien, kunnen een kijkje nemen bij de jonge elandantilope en de watoessierund. Ook de familie van de bavianen is onlangs groter geworden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 8 november 2008 - 404