Amstel Botel steekt ' t IJ over

Drijvend hotel verhuist naar NSDM-pier 3

Ook een nachtje in het Amstel Botel slapen? Nieuws door

archief oud artikel 8 januari 2008 Amsterdam, Noord-Holland Hotelschip Amstel Botel gaat verhuizen. De 175 kamers tellende boot ligt vanaf eind januari aan een voormalige scheepswerf tegenover station Amsterdam Centraal. "Natuurlijk is het jammer dat we niet konden blijven liggen."

De boot die momenteel nog aan de Oosterdokskade ligt, moet verhuizen vanwege bouwactiviteiten: Amsterdam werkt hier aan stadsuitbreiding. Vanaf 22 januari moeten toeristen het IJ over steken om bij het Amstel Botel te komen. In overleg met de gemeente verhuist de boot naar de NSDM-pier, een voormalige scheepswerf waar kunstenaars culturele activiteiten ontplooien. Dinsdag is het drijvende hotel voor het laatst aan de Oosterdokskade te vinden, die dag gaat de boot voor onderhoud naar het dok.

Jammer

"Natuurlijk is het jammer dat we niet konden blijven liggen op zo'n korte loopafstand van het Centraal Station en het hart van de stad. Maar de nieuwe ligplaats biedt ook enorme voordelen en kansen", aldus manager Martin Been. "Ons hotel is vanaf de Ring A10 echt snel te bereiken, touringcars en auto's kunnen er gratis parkeren en groepen kunnen er direct aan boord gaan van een rondvaartboot." Bovendien ligt de boot naast de GVB-pont die vanaf Amsterdam CS over het IJ naar stadsdeel Noord vaart.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 8 januari 2008 - 490