1

Valkenburgs hotel eerste met dialysekamer

Hotel Prinses Juliana heeft als eerste in Nederland een eigen Dialyseruimte

Lees een reportage over Hotel Prinses Juliana Nieuws door

archief oud artikel 3 juni 2009 Valkenburg a/d Geul, Limburg Nierpatiënten kunnen vaak moeilijk op vakantie, omdat ze niet buiten hun drie-dagelijkse behandeling kunnen. Hotel Prinses Juliana in Valkenburg a/d Geul kan hen wellicht soelaas bieden: het hotel heeft - als eerste in Nederland - een dialysecentrum in huis.

Het centrum is een onderdeel van het academisch ziekenhuis in Maastricht. Personeel van de dialyse-afdeling van dit ziekenhuis verzorgt de nierpatiënten. In het hotel zijn zes dialyseplekken beschikbaar en twee hotelkamers met de mogelijkheid om thuisdialyse te trainen of nachtdialyse te krijgen.

Vakantie

Omdat het centrum in het hotel is, kunnen bezoekers er uitstekend hun vakantie vieren. Hoteleigenaar Agneta Naus: "ze kunnen bijvoorbeeld eten en overnachten in het hotel en gewoon hun vakantie vieren. Een paar keer per week komen ze hier dan voor hun dialysebehandeling. Voor hun partners hebben we ook leuke arrangementen: die kunnen in de tussentijd bijvoorbeeld naar het thermaalbad."

Laatst gewijzigd: 2022-12-28 12:48:09 · Gepubliceerd: 3 juni 2009 - 491