1

Weg dit weekend

Positieve straling

Redactioneel door

archief oud artikel 25 juni 2009 Pff… Hoofdzakelijk betekent zon zuchten, zweten en zwoegen. Gelukkig heeft ze ook een andere kant: de positieve invloed op de evenementenkalender. Dit weekend staat boordevol van zomerse activiteiten. DagjeWeg.NL geeft een overzicht van de leukste uitstapjes.

Parkpop 2009

DEN HAAG - Kedekedeng, kedekedeng, oeh oeh… Niemand minder dan Guus Meeuwis siert zondag 28 juni het podium van Parkpop in het Zuiderpark in Den Haag. Dat wordt feesten, zodat ze het in Brabant kunnen horen. Het gratis popfestival komt verder met namen als The Buzzcocks, Boris, Maikal X, Sabrina Starke, Milow, Shantel & Bucovina Club Orkestar en The Pretenders. Parkpop wordt op 27 juni traditioneel voorafgegaan door het - eveneens gratis! - festival Haags Pop Podium LIVE op de Grote Markt. Optredens komen van jonge Haagse artiesten, waaronder De Kraaien, Fexet, Jimmy G en Parkway Avenue. Maak er een lang feestweekend van en overnacht in een van de Haagse hotels.

Natuurexcursies

LANDELIJK - Natuurmonumenten organiseert iedere week voor jong en oud spannende activiteiten in de natuur. Ook deze week staat er in Nederland heel wat op de planning. Kijk op de website van Natuurmonumenten voor het programma.

Open tuinen dagen

LANDELIJK - Heerlijk dat er in ons land nog mensen wonen die hun tuin openstellen, zonder bang te zijn dat bezoekers de begonia’s meenemen. Kijk op opentuinennet.nl voor een volledig overzicht van alle open tuinen. Wat is ontspannender dan met dit zonnige weer lekker rond te snuffelen in een zomerse bloemenoase.

De beste remedie tegen langdurige zomerkriebels is een langdurige vakantie in Nederland. DagjeWeg.NL is uw 'apotheker', met leuke ideeën voor een weekendje weg en een compleet overzicht van bungalowparken in Nederland.

Concert At Sea

BROUWERSDAM - Dansen aan de zee? Dat kan tijdens de vierde editie van Concert At Sea op de Brouwersdam in Zeeland. Op vrijdag 26 juni en zaterdag 27 juni treden topartiesten op als Ilse DeLange, Golden Earring, Racoon, Marco Borsato, BLØF en VanVelzen. Als jij niet danst, doen de golven dat wel! Kaarten zijn niet meer online te bestellen, maar wel verkrijgbaar bij de Primera-winkels in Nederland.

TT Assen

ASSEN - De geur van smeltend asfalt prikkelt de neusharen. Even denk je dat je op het circuit van Assen zit. Deze droom duurt maar kort. De ratelende wielen van de wals schrikken je wakker. Niet getreurd! Dit weekend kun je nog volop genieten van supersnelle motors en rokende banden tijdens TT Assen. De TT is al begonnen, maar duurt nog tot 27 juni. Kaarten kun je bestellen via de website. Vind een overnachting in ronkend Assen.

Nederlandse Veteranendag

LANDELIJK, DEN HAAG - We zijn ze nog steeds dankbaar: de veteranen. Op zaterdag 27 juni worden ze in heel het land in het zonnetje gezet tijdens de Nederlandse Veteranendag. In Den Haag vindt het grootste feest plaats, met als hoogtepunt het defilé. Download hier het programmaboek van de Nederlandse Veteranendag.

Knipfestijn in Ede

EDE - De schapen van Aart van de Brandhof krijgen op zaterdag 27 juni een knipbeurt. Maar liefst 160 lieve schaapjes worden verlost van hun jeukende vacht. Het festijn vindt plaats op de Edese heide, vlak bij Natuurcentrum Veluwe aan de Groot Ginkelseweg in Ede. Er is meer te zien dan witte wol. Op het terrein zijn verschillende educatieve milieustands te vinden.

Harvest Fair 2009

WOUWSCHE PLANTAGE - Leef als een Bourgondische Brabander tijdens de Harvest Fair 2009. Op het prachtige Landgoed Wouwse Plantage genieten bezoekers van donderdag 25 juni tot en met zondag 28 juni van demonstraties, producten en vele leuke activiteiten. Combineer een bezoekje aan de Harvest Fair met een overnachting in de buurt.

Zomer Boulevard Breda

BREDA - De Haven van Breda is vanaf donderdag 25 juni toneel voor een zonnig evenement: Zomer Boulevard Breda. Artiesten die optreden zijn onder anderen Kraak & Smaak; Wouter Hamel; Vanavond niet, Schat!; en The All Star Band ft. Ali B. Het programma loopt door tot en met zondag 28 juni. Mis vooral de oergezellige Nederlandstalige avond niet!

Flevo Food Festival

DRONTEN - Gezond en puur eten van eigen bodem, daar draait het om tijdens het Flevo Food Festival op 26 en 27 juni in Dronten. De agri & foodsector schotelt bezoekers allerlei hapjes voor van horecaondernemers uit Flevoland. Dat wordt culinair genieten! Kijk op flevofoodfestival.nl voor het programma.

Ontdek de regio's van Nederland

Volg de journalisten van DagjeWeg.NL op de voet en reis met ze mee naar een van de bijzondere regio's in Nederland. Geniet met volle teugen en maak er een lekker weekendje van!

Kijk in de UITkalender van DagjeWeg.NL voor meer zomerse activiteiten.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 juni 2009 - 685

Dit past bij 'Weg dit weekend'