Menselijk overnachten in Hotel Erasmus Gent

Hotel Erasmus Gent |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Slapen in de geest van Desiderius Erasmus

13 november 2009 Gent, Oost-Vlaanderen Hij heeft er niet gewoond, niet geslapen, niet gegeten; Desiderius Erasmus. Toch heeft het Gentse Hotel Erasmus de naam van de beroemde Nederlandse humanist aan de gevel hangen. En waarom? "Iedereen kent Erasmus", verklaart eigenaar Peter Broos.

Wie Hotel Erasmus binnenkomt, zou haast denken dat de Rotterdammer toch iets van zijn geest in het 16e-eeuwse gebouw heeft geblazen. De welkomsthal en de aangrenzende lounge hebben een authentiek interieur, waarin ieder mens zich op zijn gemak voelt. De huiselijke sfeer vloeit verder in de elf kamers, die de gast per trap kan bereiken.

Vlakbij Hotel Erasmus is een grote parkeergarage, waar gasten hun auto een hele dag voordelig kwijt kunnen.

Nostalgie

Elke kamer heeft zijn eigen inrichting, waar de nostalgie vanaf druipt. Een antiek interieur wordt doorgaans afgedaan als goedkoop, maar in deze middeleeuwse setting oogt het sjiek. Natuurlijk heeft de slaapkamer ook luxe voorzieningen als een bad, telefoon en tv.

Vanuit het hotel lopen gasten gemakkelijk naar het centrum van Gent. Op een paar honderd meter afstand liggen de karakteristieke Gras- en Koornlei, die Gentenaren als "toeristische hoogtepunten van de stad zien. Vanaf de Sint-Michielsbrug heeft de toerist een spectaculair zicht op de drie beroemde torens van de stad: de Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint-Baafskathedraal. In het infokantoor van de Dienst Toerisme Gent vinden bezoekers allerhande informatie over de stad en zijn bezienswaardigheden. Tip: vraag eens naar een rondleiding met gids, erg leerzaam en amusant.

's Avonds trekt Gent al zijn culinaire registers open en schotelt de stadbezoeker de lekkerste gerechten voor. Na het diner is het voor echte Bourgondiërs heerlijk toeven in de bierhuizen en cafés aan de Leie. Wie de calorieën liever gelijk weer kwijt is, maakt een schitterende lichtwandeling door het centrum.

Menselijk verblijf

Verzadigd komen gasten aan het eind van de avond weer in Hotel Erasmus terug, waar zij in alle rust nagenieten van een onvergetelijke daguitstap in de hoofdstad van Oost-Vlaanderen. Een dag die vooral herinnerd wordt vanwege het aangename verblijf in Hotel Erasmus.

Dit unieke hotel past helemaal in het Gentse decor van historische gebouwen en monumenten en is betaalbaar vergeleken met de moderne, onpersoonlijke hotels in de stad. Onder het wakend oog van Erasmus krijgt elke gast een menselijk verblijf.

Prijs kamer per nacht, inclusief ontbijt

  • Basic room 1 persoon: 79,00 euro
  • Basic room 2 personen: 99,00 euro
  • Large room 1 persoon: 90,00 euro
  • Large room 2 personen: 120,00 euro
  • Family room 3 personen: 140,00 euro
  • Family room 4 personen: 160,00 euro
  • Suite 1 persoon: 99,00 euro
  • Suite 2 personen: 150,00 euro

Laatst gewijzigd: 2021-01-15 12:09:27 · Gepubliceerd: 2009-11-13 16:18:32 - 2184