Hotel Boijmans van Beuningen volgeboekt

Nachtje slapen in een museum |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Cast 'Night at the Museum 3' bekend

4 februari 2010 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland De cast voor 'Night at the Museum 3' in Museum Boijmans van Beuningen is bekend. De Revolving Hotel Room is helemaal volgeboekt, vertelt directeur Sjarel Ex vandaag. Het Rotterdamse museum verdient 28.000 euro met de ludieke actie.

Voor een prijs tussen de 275 en 450 euro kunnen tortelduifjes vanaf 6 februari de nacht doorbrengen in de Revolving Hotel Room, een sculptuur van de Duitse kunstenaar Carsten Höller. Het kunstwerk is onderdeel van Höllers tentoonstelling Divided Divided, die tot en met 25 april loopt.

Gasten krijgen een privébulter, die hen 's nachts rondleidt langs alle museumstukken in Museum Boijmans. De volgende ochtend ontwaakt het stel tussen het museumpubliek, dat geïnteresseerd de kunstwerken bewondert.

De Revolving Hotel Room bestaat uit vier ronddraaiende schijven. Drie schijven dragen de hotelkamer, bestaande uit een tweepersoonsbed, een garderobekast en een bureau met stoelen. De vierde schijf zorgt voor ondersteuning. Speciaal voor Museum Boijmans Van Beuningen heeft Höller de hotelkamer ingericht met minibar, toilet en badkamer.

Lees op DagjeWeg.NL meer nieuws over hotels en musea.
Verras uw Valentijn! Op DagjeWeg.NL doet u de beste Valentijnsdagideeën op.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-02-04 14:52:47 - 85