Vergapen en dan slapen

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Nieuwste Stayokay hostel in kubuswoningen Rotterdam

23 maart 2010 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Een opvallend staaltje van architectuur zijn de kubuswoningen in Rotterdam van architect Piet Blom. Binnen kijken en vergapen aan al die scheve muren? Blijf dan slapen! Hostelketen Stayokay verbouwde de kubussen tot een hostel, dat burgemeester Aboutaleb woensdag opent.

Voor bezoekers van Rotterdam is het een prima uitvalsbasis. Midden in de stad, vlakbij de Oude Haven staat het nieuwste hostel van Stayokay. Nou ja, nieuw? De kubuswoningen van Piet Blom zijn al in 1984 gebouwd. Deze bijzondere woningen, ook wel paalwoningen genoemd, trokken al jaren veel toeristen. In 2007 kocht Stayokay een deel van de woningen. Nu herbergen twee superkubussen in totaal 49 kamers en 245 bedden. Vanaf 2009 verzorgde het hostel al 30.000 overnachtingen, maar woensdag is pas de officiële opening.

Iedereen mag nu een kijkje nemen aan de binnenkant van zo'n kubus. En nog beter, een nachtje slapen. Tenminste als scheve muren geen probleem zijn. De muren komen soms naar binnen en wijken dan weer naar buiten. Om duizelig van te worden. En om dat effect nog eens te versterken hangt in de vide een extra kubus. Deze kubus verbindt door loopbruggen de verschillende verdiepingen.

Aboutaleb

Een speciale kubuswoning is ingericht voor Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam. Hij opent het nieuwe hostel woensdag 24 maart officieel door de Aboutaleb Kubus in gebruik te nemen. In deze aparte paalwoning is een speciale 2-persoonskamer ingericht. Het hostel heeft kamers voor 2 tot 8 personen, beschikbaar voor zowel families en groepen als voor individuele personen. Overnachten kan vanaf 23,50 per persoon, inclusief ontbijt. Met de opening viert Stayokay haar 80-jarig jubileum.

Neem een kijkje

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-03-23 11:16:43 - 448