Free Sammy!

Walvishaai eindelijk verlost van hotel

Nieuws door

archief oud artikel 25 maart 2010 Toerisme Twee jaar was zij de trekpleister van een superdeluxe hotel in Dubai: Sammy de walvishaai. Elke dag zwom zij haar rondjes in het aquarium om bezoekers te vermaken. Nu mag ze dan eindelijk genieten van haar vrijheid. Sammy is vrij!

Sammy is 4,2 meter lang en was dé attractie van het hotel Atlantis. Hier betalen gasten 7500 dollar voor een overnachting. Sammy werd in 2008 in de Perzische Golf gevonden door vissers. Zij brachten haar naar het hotel voor behandeling. Maar het hotel en haar bezoekers waren zo blij met de komst van Sammy, dat ze haar nog even lieten blijven. In die tijd is de haai 0,2 meter gegroeid.

Vrij

De vrijlating van Sammy was niet zo spectaculair als in de films van Free Willy. Het hotel zag ook in dat Sammy voor haar gezondheid beter in de open oceaan kon zwemmen. Volgens het hotel kon Sammy niet op een beter tijdstip worden vrijgelaten. "In deze tijd van het jaar is de temperatuur en het zoutgehalte van het water perfect." Dr. Robert Hueter, directeur van een onderzoekslaboratorium op het gebied van zeeën en oceanen, vindt dat Sammy er goed uit ziet. "De haai zag er voor haar vrijlating gezond uit en haar groei in het aquarium heeft ook geen ernstige gevolgen gehad."

Walvishaaien, die met uitsterven worden bedreigd, zijn de grootste vissen ter wereld. De dieren worden gemiddeld ongeveer 8 meter lang. Ze komen vooral voor in warme wateren rond de evenaar. Voor mensen zijn de haaien volkomen ongevaarlijk

Lees meer nieuws over hotels op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 maart 2010 - 197

Dit past bij 'Free Sammy!'