Geen IKEA, maar een echte de l'Europe

Nieuws door

Amsterdams hotel gooit hele inrichting onder de hamer

7 april 2010 Cultuur Diemen, Noord-Holland Verhuisplannen? Loop de IKEA dan eens voorbij en stap binnen bij veilinghuis De Eland. Hier wordt tot en met maandag 12 april de complete inrichting van het Amsterdamse Hotel de l'Europe geveild. Zulk uniek meubilair heeft niemand.

Het meubilair van meer dan negentig kamers, diverse zalen en restaurant Excelsior is met tien verhuiswagens naar het veilinghuis in Diemen vervoerd. Het gaat onder andere om exclusieve meubelen, gordijnen, lampen, kroonluchters, kunstwerken, hotelzilver en serviesgoed. In het hotel was het een komen en gaan van internationale sterren. De leden van het koninklijk huis brachten er veel nachten door. En ook Elizabeth Taylor, Roger Moore en Sean Connery waren geen onbekende gasten.

25 miljoen

De reden voor de verkoop is een grote verbouwing. Met deze verbouwing wil het hotel zich opnieuw op de kaart zetten en behoren tot de top tien van de club Leading Hotels of the World. Voor de verbouwing heeft hotel De l'Europe 25 miljoen uitgetrokken. Met dit geld zijn onder andere 24 nieuwe kamers gecreƫerd.

Peter Trommelen van veilinghuis De Eland vertelt in Het Parool dat de veiling een buitenkans is voor kopers die van nostalgie houden. "De spullen zijn afkomstig uit een tophotel. Alleen het tafelzilver is al de moeite waard." Trommelen denkt dat de veiling een ton zal opbrengen.

Tot en met 12 april gaan de spullen onder de hamer. Kijk op de website van veilinghuis De Eland voor het hele programma.

Bekijk een preview van de veiling

Nog meer hotels ontdekken? Vind een leuk hotel op DagjeWeg.NL.
Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-04-07 09:15:45 - 175