Aswolk even klaar met pesten

Nederlands luchtruim weer open

Nieuws door

archief oud artikel 17 mei 2010 Toerisme Schiphol, Noord-Holland Alle vakantiegangers kunnen opgelucht adem halen. Vanaf 13:00 uur gelden er geen beperkingen meer voor het vliegverkeer van en naar de luchthavens Schiphol en Rotterdam The Hague Airport.

De IJslandse aswolk gooide vanochtend weer roet in het eten en liet 60.000 reizigers stranden. Op Schiphol was het enorm druk. Het ging daarbij niet alleen om vertrekkende reizigers, maar ook mensen die aankomen of overstappen op Schiphol.

Testvlucht

Het KNMI voerde rond twaalf uur een testvlucht uit boven Nederland. Daarna kon het luchtruim weer open. Volgens de luchtverkeersleiding kent alleen het noorden van het Nederlandse luchtruim nog beperkingen. "Dit heeft tot gevolg dat vluchten van en naar Schiphol nog om die gebieden heen geleid moeten worden", vertelt een woordvoerder van Schiphol. Voor Groningen Airport Eelde geldt dat alleen klein vliegverkeer daar kan landen of vertrekken.

Toch moeten reizigers blijven opletten. Het zal nog wel enige tijd duren voordat vluchten weer volgens schema vliegen. Check de vluchtinformatie op de website van Schiphol of bij de luchtvaartmaatschappij. En alle vakantiegangers die nu eindelijk kunnen opstijgen: veel plezier!

Lees meer nieuws over Schiphol op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 17 mei 2010 - 193

Dit past bij 'Aswolk even klaar met pesten'