Aerosmith niet naar Nijmegen

Rockband wijkt uit naar Arnhem

Dagje uit in Nijmegen Nieuws door

archief oud artikel 27 mei 2010 Cultuur Nijmegen, Gelderland Het was de bedoeling dat de Amerikaanse band Aerosmith op 23 juni in het Goffertpark optrad. Dit gaat echter niet door. Tegenvallende kaartverkoop drijft Steven Tyler en zijn mannen naar rivaalstad Arnhem.

"We hebben momenteel ongeveer zevenduizend kaarten verkocht", zegt een woordvoerder van Mojo Concerts, de organisator van het concert. "Dat aantal is gewoon te weinig om de show van Aerosmith in het Goffertpark goed tot zijn recht te laten komen."

In Nijmegen is plaats voor 40.000 toeschouwers. In de nieuwe setting in Arnhem kan de organisatie 11.500 fans kwijt. Genoeg plek, gezien de tegenvallende kaartverkoop.

Waarom?

Het is opvallend dat tot nu toe zo weinig kaarten zijn verkocht. Aerosmith is een bekende rockband met populaire nummers als Walk this way, Love in an elevator, Cryin' en I don't want to miss a thing. Komt het soms omdat de band al een tijdje geen grote hits meer produceert?

Arrow Rock Festival

In 2007 trad de band voor het laatst op tijdens het Arrow Rock Festival 2007. Toen kwamen ongeveer 25.000 mensen naar het optreden.

DagjeWeg.NL staat deze twee weken in het teken van Nijmegen! Bezoek een van de vele uitjes in deze mooie Gelderse stad.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 mei 2010 - 416