Nijmegen is kidsproof

Speeltuin Brakkefort | Redactioneel door

Vind de leukste activiteiten voor kinderen in de omgeving Nijmegen

1 juni 2010 Toerisme Nijmegen, Gelderland Een dagje uit met kinderen, dat vereist een strakke planning en natuurlijk een wervelende bestemming! Op zoek naar een uitje in de omgeving verzanden mensen al snel in de warboel van het internet. DagjeWeg.NL zorgt voor een verrassende ontknoping.

Zijn de kleine aapjes een beetje lastig? Laat ze dan los in de jungle van Chimpie Champ in Oosterhout, vlakbij Nijmegen. Deze overdekte speeltuin ziet eruit als een echte jungle, waar de kinderen naar hartelust klauteren en klimmen. Een speelconstructie in de vorm van een Maya tempel is de ultieme uitdaging met glijbanen, een jungle touwbrug en ballenbakken. In de jungledisco staat de muziek de hele dag aan, dus dat wordt swingen! Een beetje moe van al dat rennen en vliegen? Kinderen schuiven ook aan bij de goed gevulde leestafel en een groot schaakspel. Chimpie Champ in Oosterhout is leuk voor kinderen van 1 tot 12 jaar.

Wat vinden bezoekers van DagjeWeg.NL?


Mieke schreef op 13 mei 2009: "Heerlijke speeltuin, voldoende zitplaatsen voor de volwassenen, ruim opgezet, en rustige achtergrondmuziek. Eén nadeeltje; de kinderen willen niet meer mee naar huis..;) Tot vanmiddag..."

Leuk en low budget

Voor kinderen betekent speeltuin Brakkefort een dag vol plezier. Klauteren over het speelkasteel en dan het piratenschip veroveren! Schommelen, glijden en trampoline springen, ze krijgen er geen genoeg van. De kleintjes op de scooterbaan racen om het hardst. Voor het gebruik van de scooterbaan moeten bezoekers munten aanschaffen. Met mooi weer is het extra leuk in Brakkefort, want dan is het zwembad geopend. Een lekker ijsje erbij en een zomerdag is compleet. Als kers op de slagroom is er zo nu en dan een poppenkastvoorstelling uitgevoerd door studenten. Speeltuin Brakkefort is vooral leuk voor kinderen tot en met groep vijf.

Jeugdtheater

Neem de kinderen eens mee naar een voorstelling van Jeugdtheatergroep Kwatta in Theater het Badhuis in Nijmegen. De voorstellingen zijn voor iedereen, maar vooral voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Van Zure Bommen tot Door en Door Winter. Kinderen krijgen te maken met serieuze zaken overgoten met een sausje van humor. Allerlei kunstdisciplines komen eraan te pas. Dus leun lekker achterover en laat je verrassen!

Wat vinden de bezoekers van DagjeWeg.NL?Kiki schreef in december 2008: "De Rode Prinses voorstelling: Een geweldig mooie en leuke voorstelling. Heerlijk spel, muziek, decor en kostuums. We hebben genoten!"

Bekijk alvast een stukje van een voorstelling van jeugdtheater Kwatta


Creatieve kids

Samen met de kinderen een leuk cadeautje maken voor opa, oma, mama of papa? Loop dan eens binnen bij Color Me Mine in Nijmegen. Hier staat het servies klaar voor een verfkwast gehanteerd door kinderhanden. Ze mogen van alles uitproberen in de gezellige studio in Nijmegen. Een afspraak maken is niet nodig, je kunt op elk moment binnen lopen. Een kinderfeestje vieren kan ook, met minimaal acht kinderen. Met z'n allen beschilderen ze figuurtjes, tegels of klein serviesgoed. Ondertussen nog keihard zingen voor de jarige en dan met een ballon naar huis. Wat een feest!

DagjeWeg.NL biedt samen met Color Me Mine een kortingsbon aan. Print de kortingsbon meteen uit!

Meer ideeën voor een dagje Nijmegen

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2010-05-31 09:20:23 - 5396