1

Heerlijke dagen aan het water

Pik de meeste zonnestralen mee aan het water!

Alle stranden op DagjeWeg.NL Nieuws door
Foto 1. Bij De Zandenplas is het heerlijk vertoeven op de hete dag. Foto: Leisurelands

archief oud artikel 27 juni 2023 Natuur Landelijk Geniet van heerlijke, lange en tropische dagen! De temperatuur belooft op sommige plaatsen op te lopen tot on-Nederlandse temperaturen. Heerlijk dus om af te koelen aan het water of om 's middags met de kinderen een duik te nemen. De leukste stranden en zwembaden zijn te vinden op DagjeWeg.NL.

Recreatieplassen

 • NIJMEGEN - Zon en strand is iedere provincie. Geen zee, maar in een meer of plas is het water ook heerlijk! In de heuvelachtige omgeving van Nijmegen ligt het recreatiegebied Wylerbergmeer. Liggend op de zandstranden, terwijl kinderen zich vermaken op de speeltoestellen. Een zomerdag vraagt niets meer dan dat! Een hapje en een drankje zijn verkrijgbaar in de kiosk.
 • HEERDE - Midden in de Veluwse bossen bevindt zich een oase voor oververhitte toeristen. Het Heerderstrand staat bekend om haar schone water. Beachvolleybal of kanovaren, je verveelt je geen moment. En wie nog energie over heeft, kan een balletje slaan op de nabijgelegen golfbaan van Pitch & Putt.
 • NUNSPEET - In het Zandenbos van Nunspeet vind je Recreatiegebied de Zandenplas. Een heerlijke plek om verkoeling te zoeken op de warme dagen. Kinderen spelen er urenlang in het witte zand en bij de strandtent haal je even een lekker verkoelend drankje of ijsje.
 • BUSSLOO - Vlakbij Apeldoorn vind je op de Veluwe het gezellige en kindvriendelijke Recreatiegebied Bussloo. Hier wordt gezwommen, gegolfd en gevaren dat het een lieve lust is. Het zwemwater is van goede kwaliteit en er zijn genoeg mogelijkheden voor een lekkere snack.
 • WIJCHEN - Een eind verderop, in de buurt van Nijmegen, vind je Recreatiegebied Berendonck, waar je een uitgestrekt strand vindt voor genoeg waterplezier. Voor de kids is er een kinderdorp en je kunt er ook vissen, duiken of lekker picknicken.
 • BEST - Luieren op het strand midden in Brabant? Strandpark Aquabest is een hotspot voor zwemmers en zonaanbidders. Na een duik in het water droog je op, liggend op de ligweides rondom het water. Ook duikers weten hun weg te vinden naar Aquabest. Door Defensie is in het water een oefenplatform gebouwd, waar zij hun oefeningen uitvoeren. Ook is het mogelijk om op geplande avonden in het donker te duiken.

Warm weer? Boek verkoelende dagjes weg met korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Populaire kustplaatsen

Hippe strandtenten en mooie vergezichten in combinatie met de zilte Noordzee. Het is goed toeven aan de Nederlandse kust!

 • Flaneer over de boulevard van Zandvoort, geniet van de zon op het strand, kijk vanuit een strandtent uit over de kust. Naar leuke strandtentjes hoef je hier niet lang te doen!
 • Bekijk ook wat er allemaal te doen is op Texel, het grootste Waddeneiland;
 • Bekijk hier de Top 10 leukste kustplaatsen van Nederland.

Openluchtzwembaden

 • GRONINGEN - Stadjers wagen op warme dagen een duik in Openluchtzwembad De Papiermolen in de wijk Helpman in Groningen. Met wel vijf baden, een 35 meter lange glijbaan en drie duikplanken kan de waterpret hier niet uitblijven!
 • HOEVEN - Op zoek naar een echt waterspeelparadijs? Ga naar Splesj Waterspeelpark in het Brabantse Hoeven, vol spectaculaire glijbanen en een groot spraypark.
 • UITGEEST - Ga voor een paar ontspannen baantjes naar Openluchtzwembad De Zien en waag je van de 62 meter lange glijbaan! Voor de kleintjes is er een kleutervijver.
 • EXLOO - Het Openluchtbad Leewal in het Drentse Exloo ligt in een mooie omgeving met bos en heide. Er zijn drie verschillende baden en twee glijbanen.
 • EMMELOORD - Duik met warm weer lekker in het Bosbad Emmeloord! Er zijn verschillende baden, ook voor de kleintjes.
 • HILLEGOM - Pak je de lage of toch de hoge duikplank in Buitenzwembad De Vosse? Dit mooie buitenbad heeft een verwarmd wedstrijdbad, een recreatiebad, een waterspeeltuin en een glijbaan.

Bekijk hier nog meer openluchtzwembaden op DagjeWeg.NL.

Meer zwemlocaties

Foto 2. Zoek lekker verkoeling op het strand. Foto: Leisurelands

Laatst gewijzigd: 2023-06-27 14:55:35 · Gepubliceerd: 2010-07-12 17:36:22 - 17301


-advertentiepositie-