Horeca klimt op uit crisisdal

Omzet Nederlandse horeca daalt steeds minder

Nieuws over horeca Nieuws door

archief oud artikel 31 augustus 2010 Toerisme Het gaat steeds beter met de horeca in Nederland. Vorig jaar daalde de omzet 5,4 procent. Dit jaar daalde de omzet 3,1 procent. Beetje bij beetje krabbelt de Nederlandse horeca op uit de crisis.

Hotels, cafetaria’s en cafés deden het in het tweede kwartaal minder slecht dan in het eerste kwartaal van 2010. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Gemiddeld daalde hun omzet in het tweede kwartaal met bijna 1 procent in vergelijking met een jaar eerder. In de eerste helft van dit jaar zijn ook meer hotelovernachtingen geboekt, dan in het jaar daarvoor. Deze stijging komt vooral door het groeiende hotelgebruik van buitenlandse gasten. Vooral gasten uit Duitsland, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, België en Frankrijk brachten meer nachten door in Nederlandse hotels.

Restaurants

De omzet van restaurants blijft wel dalen. In vergelijking met een jaar eerder daalde de omzet met 7,7 procent. Restaurants behaalden hiermee het slechtste resultaat sinds de omzetkrimp, die in het tweede kwartaal van 2008 begon.

Lees nog meer nieuws over de horeca op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 31 augustus 2010 - 74