1

Slapen tussen de sterren

Vijfsterrenhotel in de ruimte

Planetron Nieuws door

archief oud artikel 30 september 2010 Toerisme "Kun je dansen op de maan? Is er een plaats tussen de sterren waar ik heen kan gaan?" Het antwoord is 'ja'. Een Russisch bedrijf is bezig met het ontwikkelen van een vijfsterrenhotel in de ruimte.

Het hotel is een comfortabele overnachtingsplek voor ruimtetoeristen, dat begin 2016 opent. Dit is te lezen op de website van Orbital Technologies, het bedrijf dat het hotel gaat realiseren. "De eerste module van het ruimtehotel kan misschien in 2012 of 2013 al klaar zijn", vertelt initiatiefnemer Sergueï Kostenka.

Duur

De eerste module moet twintig kubieke meter groot worden en vier cabines bevatten, geschikt voor zeven passagiers. Hoe duur de ruimtevakantie gaat worden, is niet duidelijk. Het bedrijf wil zich richten op rijke toeristen en privébedrijven die onderzoek in het heelal willen doen.

Nog meer buitenaardse uitstapjes

Eise Eisinga Planetarium
Het Eise Eisinga Planetarium is het oudste werkende planetarium ter wereld. Astronoom Eisinga heeft het zonnestelsel op schaal nagemaakt. De planeten draaien precies hetzelfde als de echte planeten biljoenen kilometers verderop. Dat maakt het erg indrukwekkend.

Sonnenborgh - museum & sterrenwacht
Wie meer over de sterrenhemel te weten wil komen, kan terecht bij Sonnenborgh. Daar word je een echte Wubbo Ockels. Via telescopen en andere attributen kan de bezoeker van alles te weten komen over hemellichamen, sterren en andere wetenwaardigheden.

Planetron
Bij Planetron Cinedome slaan ruimteliefhebbers hun slag. In de expositieruimte is van alles te zien over ruimtevaart en planeten. Voor kinderen is er een K'nex-expositie, waar ze hun eigen ruimtevaartuig bouwen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 30 september 2010 - 477