1

Carnavalsbier uit plastic beker

Geen glas, maar plastic voor Maastricht #carnaval

Café 't Pothuiske Nieuws door

archief oud artikel 12 januari 2011 Cultuur Maastricht, Limburg Carnavalsvierders in Maastricht zetten voortaan hun lippen niet meer aan een glas bier. Nee, slechts een plastic beker is nog toegestaan in de stad. De gemeente wil geen glas zien op straat tijdens carnaval.

Carnaval in Maastricht vier je grotendeels op straat. Iedereen wandelt met een glas in de hand van kroeg naar kroeg. Dat mag dit jaar niet meer. In verband met de veiligheid heeft de gemeente dit jaar glas verboden tijdens het evenement. Dit schrijft burgemeester Onno Hoes in een brief aan de ondernemers. Alleen met plastic bekertjes mag je nog de straat op. Het verbod geldt voor de hele stad. Cafés in het centrum wordt geadviseerd om ook binnen de drank in plastic bekertjes te schenken. Kiezen zij toch voor glas, dan moet er een portier bij de deur staan om te voorkomen dat glas meegenomen wordt op straat.

Reacties

Niet iedereen is blij met de nieuwe maatregel. Bert Didderen van Café 't Pothuiske zegt in De Limburger: "Carnaval wordt zo steeds minder aantrekkelijk. Bier in glas is een stukje kwaliteit. Dat leveren we nu in." De eigenaren van de cafés aan het Vrijthof, de Markt en de Platielstraat drongen daarentegen zelf aan op een glasverbod.

Wat vindt u? Is het glasverbod een goed idee? Laat uw reactie achter.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 12 januari 2011 - 627