1

Geen tv meer in hotels

Rechter verbiedt #hotels vertonen tv-beelden

Hotels Egmond aan Zee Nieuws door

archief oud artikel 25 januari 2011 Toerisme Egmond aan Zee, Noord-Holland Gasten van Hotel Zuiderduin en Hotel De Boei in Egmond aan Zee moeten het tijdens hun verblijf doen zonder televisie. De rechtbank heeft bepaald dat de hotels geen tv-beelden meer mogen vertonen.

Update: Een woordvoerder van Hotel Zuiderduin vertelt dat ze het gevraagde bedrag al hebben betaald aan Videma en dat het probleem dus is opgelost. Gasten die naar Egmond aan Zee komen kunnen daar gewoon genieten van de televisie.

De twee hotels weigerden tot nu toe geld te betalen voor het vertonen van tv-beelden. "Al in 2007 heeft Videma, een soort Buma/Stemra maar dan voor tv, deze hotels gesommeerd te betalen", aldus Videma op MissetHoreca. Ook na een dagvaarding weigerden de hotels te betalen. "Het is niet eerlijk dat deze hotels zich aan de betalingsverplichting onttrekken."

Gaan de hotels toch door met het vertonen van televisiebeelden, dan moet voor elke overtreding een dwangsom van vijfduizend euro worden betaald.

"Het is niet eerlijk dat deze hotels zich aan het betalen onttrekken."
Op DagjeWeg.NL zijn honderden leuke hotels te vinden. Boek een nachtje in een hotel in Egmond aan Zee.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 januari 2011 - 553