1

DierenPark Amersfoort verwacht neushoorntje

Neushoorn Saar vrijwel zeker drachtig #dierenpark

DierenPark Amersfoort Nieuws door

archief oud artikel 3 mei 2011 Natuur Amersfoort, Utrecht Nog één testje en dan is het zeker. Neushoorn Saar in DierenPark Amersfoort is drachtig!

Het lukte de twee neushoorns, Zimon en Saar, maar niet om voor nakomelingen te zorgen. Na jaren van proberen lijkt de dekking van neushoorn Zimon eindelijk succesvol. De uitslagen rondom de eventuele zwangerschap van de Indische neushoorn Saar bleken steeds tegenstrijdig. Maar op dit moment kan DierenPark Amersfoort met 99 procent zekerheid zeggen dat ze drachtig is. Dat betekent een bijzondere geboorte in medio november 2011.

De laatste testen wezen op een zwangerschap van Saar. Voor wat extra zekerheid doet DierenPark Amersfoort binnenkort nog een test. Maandag stond Saar op de weegschaal. Haar gewicht zit boven de 1900 kilo. Dit geeft geen uitsluitsel, maar bevestigt het vermoeden van een zwangerschap wel.

Behoud van de neushoorn

In het wild gaat het slecht met de Inidsche neushoorn. Deze soort leeft in moerassige gebieden, vooral in India en Nepal. Binnen het Europese fokprogramma leven er maar 170 Indische neushoorns in dierentuinen. Voor de diersoort is de verwachte geboorte in Amersfoort dan ook bijzonder goed nieuws.

DagjeWeg.NL volgt het nieuws uit de dierentuin op de voet. Blijf ook op de hoogte!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 mei 2011 - 281