1

Hotelgasten op zwarte lijst

Slecht gedrag wordt bestraft

Hotels Nieuws door

archief oud artikel 23 mei 2011 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Je ongegeneerd uitleven op een hotelkamer is er niet meer bij. De gasten van Amsterdamse hotels komen bij slecht gedrag op een zwarte lijst terecht.

Ongewenste hotelgasten, daar heeft ieder hotel wel eens mee te maken. In Amsterdam helpen hoteleigenaren elkaar om de zwarte schapen eruit te pikken. De namen en beelden van gasten, die bijvoorbeeld iets hebben vernield of gestolen, komen op een zwarte lijst te staan. Dit gebeurt pas wanneer er aangifte is gedaan. Aan het project werken 66 van de 343 Amsterdamse hotels mee.

Hotels

De initiatiefnemer van de zwarte lijst is de vereniging Hotel Security Management. Voorzitter Guno Lauppe legt uit in het Parool: "We willen onze collega's waarschuwen voor ellende die we zelf hebben meegemaakt. De meeste vier- en vijfsterrenhotels zijn aangesloten, maar ook een aantal driesterrenhotels doen mee." De gasten blijven hooguit drie jaar op de lijst staan. Om misbruik te voorkomen staat de lijst op een beveiligde website. Deze is alleen beschikbaar voor hotelpersoneel.

Ook lekker een weekje of een weekendje weg? Boek een hotel.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 23 mei 2011 - 187

Dit past bij 'Hotelgasten op zwarte lijst'