Heb jij al een Museumkaart?

Steeds meer gebruikers voor #Museumkaart

Musea op DagjeWeg.NL Nieuws door

archief oud artikel 7 juni 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Even op een zaterdagmiddag een museum binnenwippen. Met een Museumkaart gaat dat heel gemakkelijk. Steeds meer mensen snappen het voordeel van een Museumkaart. Het aantal gebruikers is dan ook al gegroeid naar 750.000.

Het aantal houders van een Museumkaart is in 2010 met twaalf procent gegroeid naar 750.000. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Stichting Museumkaart. Met de kaart zijn al vier miljoen bezoekjes gebracht naar ongeveer vierhonderd musea. Ter vergelijking: in 2010 werden er in totaal zeventien miljoen bezoeken gebracht naar musea. Met een Museumkaart kunnen bezoekers gratis naar het museum. Deelnemende musea krijgen van de stichting zeventig procent van hun gemiddelde entreeprijs.

Museumtips

Wil je ook graag naar een museum, maar geen idee welke je moet kiezen? DagjeWeg.NL geeft tips.
  • Paleis Het Loo Nationaal Museum: een indrukwekkend stukje geschiedenis vind je in Paleis Het Loo. Van prachtige baroktuinen tot een bijzondere collectie schilderijen. Hier ontdek je het leven van adel!
  • Kunsthal: een bezoek aan de Kunsthal is een boeiende tocht langs oude meesters, vergeten culturen, fascinerende foto's, vernieuwend design en hedendaagse kunst. Omdat er altijd meerdere exposities tegelijk te bezichtigen zijn, biedt de Kunsthal een avontuurlijke reis door verschillende werelddelen en kunststromingen.
  • Maritiem Museum Rotterdam: het Maritiem Museum Rotterdam hoort helemaal thuis in de havenstad Rotterdam. Museumbezoekers treffen meerdere keren per jaar nieuwe tentoonstellingen aan, die gaan over de maritieme wereld van vroeger en van nu.

Met de kaart zijn al vier miljoen bezoekjes gebracht naar een museum

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 7 juni 2011 - 634