Wind is spelbreker tijdens Sneekweek

Harde wind vertraagt #Sneekweek

Sneekweek Nieuws door

archief oud artikel 9 augustus 2011 Sport Sneek, Friesland Er staat een te harde wind voor de zeilers van de Sneekweek. De zeilwedstrijden zijn daarom voor vandaag afgelast.

Op het Sneekermeer, waar vanaf zaterdag gezeild wordt, waait het volgens een woordvoerder van de Sneekweek met een kracht van windkracht vijf. "Als er buien zijn, dan is het soms een dikke windkracht 7. Met die wind vallen alle schepen waarschijnlijk om", aldus de woordvoerder. Of er überhaupt nog gevaren wordt vandaag, besluit de organisatie in de loop van de middag.

"Met deze wind vallen de schepen waarschijnlijk om"

Het is niet de eerste dag dat de wind roet in het eten gooit tijdens de Sneekweek. Zondag werden de wedstrijden ook al afgelast. Deze wedstrijden zijn maandag ingehaald. Na de inhaalraces kreeg de wind het weer voor het zeggen, waardoor de wedstrijden van maandag wederom werden afgelast.

Skûtsjesilen

De skûtsjewedstrijd op de Fluessen bij Elahuizen zijn ook afgelast. Gisteren werden de skûtsjes ook al geplaagd door een te harde wind. De wedstrijden werden daarom ingekort. Heerenveen won de wedstrijd en staat daarmee tweede in het algemeen klassement.

Lees meer over de SKS Skûtsjesilen

Laatst gewijzigd: 2011-08-09 16:22:43 · Gepubliceerd: 9 augustus 2011 - 305