1

Zomerse dierenuitjes

Dierentuinen gooien nog één keer alles in de strijd #zomervakantie

Dierentuinen Redactioneel door

archief oud artikel 24 augustus 2011 Natuur Het is weer bijna voorbij, die mooie zomer. Dierentuinen trekken nog één keer alles uit de kast om iedereen een geweldig zomers dagje weg te bezorgen. Neem een kijkje achter de schermen bij DierenPark Amersfoort, bewonder de mooiste gieren in Avifauna of ga op verjaardagsvisite bij de witte leeuwen Kato en Kenia in Mondo Verde. Fijne zomervakantie!

Kamelensafari

Je hoeft niet naar Egypte voor een ritje op een kameel. In Berlicum is er geen woestijn, maar wel een echte kamelenmelkerij! Elke maandag- en vrijdagmiddag tot en met 2 september is het tijd voor de Kamelensafari. Er is dan van alles te doen op de boerderij. Kamelenkalfjes melk geven, helpen bij het verzorgen van de kamelen en echte waaghalzen mogen ook even op de kameel zitten. Neem snel plaats tussen de twee bulten en beleef een Brabantse kamelensafari.

Witte Leeuwen Festival

Zaterdag 27 en zondag 28 augustus worden de twee witte leeuwen uit Mondo Verde, Kato en Kenia, alweer twee jaar. Tijd voor een feestje! Mondo Verde pakt het groots aan met het Witte Leeuwen Festival. Bezoekers kunnen genieten van Afrikaanse acrobatiek en jongleerkunsten, steel-, beat- en drumshows en andere optredens. Kinderen worden gratis geschminkt.

Achter de schermen bij DierenPark Amersfoort

Veel hekken blijven in een dierentuin vaak potdicht. Tot en met 4 september zet DierenPark Amersfoort een aantal deuren op een kiertje. Bezoekers mogen dan een kijkje achter de schermen nemen. "Nog één keer iets spannends, voordat school weer begint", vindt de dierentuin. Neem een kijkje in de verbouwde kraamkamer van zwangere neushoorn Saar of bekijk hoe hoog het plafond in de giraffenstal is. Overal vertellen dierenverzorgers van alles over de dieren en hun verblijf.

De redactie van DagjeWeg.NL nam al eerder een kijkje achter de schermen bij Dierenpark Amersfoort. Lees: Dagje op pad met de dierenverzorger.

Gierendag in Avifauna

In Avifauna zijn honderden soorten vogels te vinden. Van neushoornvogel tot papegaai en van kaketoe tot adelaar. Maar 3 september is de dag van de gier! Deze vogel wordt al een tijdje met uitsterven bedreigd en Avifauna vond het daarom tijd om deze vogel in het zonnetje te zetten. Bezoekers kunnen genieten van een gierendemonstratie of meekijken als de gier geniet van zijn feestmaal. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht. Tijdens deze tocht leer je verschillende soorten gieren kennen.

Spetteren in het Dolfinarium

Deze zomer beleef je in het Dolfinarium Harderwijk een magisch avontuur. Dolfijn Spetter treedt namelijk op in een nieuwe parkshow: Spetter en het magische avontuur. Met fluorescerende effecten en illusie nemen de dolfijnen je mee naar een geheimzinnige wereld. Iedere dag is de show te zien in een speciaal theater.

Dierennieuws

De afgelopen tijd zijn er in de Nederlandse dierentuinen veel beschuiten met muisjes uitgedeeld. In Dierenpark Emmen en in Artis is een olifantje geboren. Safaripark Beekse Bergen werd overspoeld met een babyboom gnoes en in de Apenheul wonen sinds kort neusapen. Genoeg te doen en te zien dus in de dierentuin!

Laatst gewijzigd: 2011-08-29 08:57:39 · Gepubliceerd: 24 augustus 2011 - 957