Nieuwe gorilla in Antwerpse Zoo

De #gorilla is vandaag voor het eerst te bewonderen

Nieuws door

archief oud artikel 30 augustus 2011 Toerisme Antwerpen, Antwerpen In de Antwerpse Zoo is een nieuwe gorilla aangekomen. Haar naam is Mambele en ze komt, anders dan haar naam misschien doet vermoeden, uit het Duitse Hannover. Nu woont ze in Antwerpen en vanaf vandaag kunnen bezoekers haar bewonderen.

Mambele is een Westelijke Laaglandgorilla. Ze is in de dierentuin in Hannover geboren en leefde daar in een grote groep. Een woordvoerder van de Antwerpse Zoo vertelde aan de Gazet van Antwerpen dat Mambele altijd een mama's kindje is geweest. Zelf heeft ze ook twee jongen gebaard, maar deze leven niet meer.

Agressie

De Duitse gorilla kwam op 22 augustus in Antwerpen aan. Ze heeft ondertussen kennis gemaakt met de andere apen in de zoo. De kennismaking is altijd spannend. Gaan de apen met elkaar op de vuist of niet? Alles is gelukkig goed gegaan. Straks kunnen de bezoekers van de dierentuin ook met Mambele kennismaken.

Meer apennieuws

Ook in Nederland is er gorillanieuws. Afgelopen zaterdag is er een gorilla geboren in GaiaPark Kerkrade ZOO. De kleine aap wachtte niet eens met zijn komst totdat Mama Aap lekker binnen was, maar besloot buiten op het gorilla-eiland zijn entree te maken. Dit is nog niet eerder voorgekomen in de dierentuin. Het is nog niet bekend of de kleine een jongetje of een meisje is, en ook de naam wordt pas over een maand bekendgemaakt. Op kraamvisite bij het kleine aapje? Op zondag 4 september delen de medewerkers van de ZOO beschuit met muisjes uit.

Laatst gewijzigd: 2011-08-30 10:23:08 · Gepubliceerd: 2011-08-30 07:55:14 - 181