Spelen met Barbie in Museum van de Twintigste Eeuw

Originele verpakkingen, accessoires en kleding van Barbie

Museum van de Twintigste Eeuw Nieuws door

archief oud artikel 9 november 2011 Cultuur Hoorn, Noord-Holland Alweer bijna een maand bevindt het Museum van de Twintigste Eeuw zich op haar nieuw adres, in een oude gevangenis in Hoorn. Bekijk de nieuwe locatie en geniet van twee bijzondere tentoonstellingen, namelijk over Barbie en over Fisher Price.

Sinds 15 oktober 2011 is het Museum van de Twintigste Eeuw geopend op de nieuwe locatie, in een oude gevangenis in Hoorn. Het museum is blij met het nieuwe onderkomen, maar is vooral trots op twee bijzondere tentoonstellingen. Barbie en Fisher Price. Allerlei Barbies uit de jaren zestig en zeventig zijn te zien. En ook originele verpakkingen, accessoires en kleding. De collectie blijft als bruikleen in het museum, maar is nu tijdelijk tot eind januari 2012 in het museum te zien.

Fisher Price

Nu Sinterklaas in aantocht is duikt het merk Fisher Price ook weer veel op, maar het speelgoedmerk bestaat al 80 jaar. Bekijk een unieke verzameling, met zelfs nog houten speelgoed.

Ook oud houten speelgoed van Fisher Price is te zien.

Laatst gewijzigd: 2011-11-09 11:11:07 · Gepubliceerd: 9 november 2011 - 707

Activiteiten Museum van de 20e Eeuw

Nu te bezoeken

Expositie 90 jaar LEGO


Het museum in Hoorn heeft inmiddels al 130.000 bezoekers met de expositie “90 jaar LEGO” ontvangen. In drie zalen zijn veel diorama’s, bouwwerken en historisch LEGO te ontdekken.

Expositie “90 jaar LEGO”


Op de expositie “90 jaar LEGO” toont het Museum van de 20e Eeuw in 3 zalen een unieke collectie die de hele periode van LEGO beslaat. Vanwege het succes, meer dan 135.000 bezoekers, is de...