1

Bert en Ernie in Van Gogh schilderij

Bijzonder schilderij ter ere van 35-jarig jubileum van Sesamstraat

Van Gogh Museum Nieuws door

archief oud artikel 14 november 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het Van Gogh Museum viert de 35-jarige verjaardag van Sesamstraat op een wel heel bijzondere manier. Ter ere van dit jubileum is het beroemde schilderij De slaapkamer nagemaakt met de figuren van Sesamstraat daarin verwerkt.

Sinds vanochtend hangt er een heel bijzonder schilderij in het Van Gogh Museum. Ter ere van het 35-jarig jubileum is het beroemde schilderij van Van Gogh, De slaapkamer nageschilderderd met daarin bekende figuren van Sesamstraat daarin verwerkt. Sesamstraat-acteur Frank Groothof onthulde vanochtend samen met Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum het bijzondere kunstwerk. Na afloop konden kinderen met Sesamstraat-figuren op de foto. Het schilderij blijft nog enkele maanden hangen in het museum.

Het schilderij blijft nog enkele maanden in het Van Gogh Museum

Laatst gewijzigd: 2011-11-14 14:33:12 · Gepubliceerd: 14 november 2011 - 222

Activiteiten Van Gogh Museum

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Painting as a Last Resort


In de expo 'Painting as a Last Resort' staan fantasierijke landschappen geschilderd door Matthew Wong centraal. Ontdek het oeuvre van Wong en hoe hij geïnspireerd is geraakt door Van Gogh in het...

Binnen enkele weken te bezoeken

Yoga in Van Gogh Museum

 
Reis door de seizoenen met de werken van Vincent van Gogh terwijl je je helemaal ontspant tijdens de yogales in het Van Gogh Museum.