DagjeWeg.NL Weekend Top 5

Leukste tips voor het weekend

UIT-agenda DagjeWeg.NL Redactioneel door

archief oud artikel 17 november 2011 Cultuur Het is weer bijna weekend! Wat staat er deze week op de planning? Trek in ieder geval de handschoenen en wanten maar uit de kast, want koud en guur is het sowieso. Kom naar de laatste intochten van Sinterklaas, verwonder je over Spirit of Winter, of bezoek het vernieuwde Drents Museum. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5.

Spirit of Winter

De eeuwenoude lanen van Paleis het Loo zijn dit weekend omgetoverd tot een prachtig winters sprookje. Spirit of Winter brengt het warme kerstgevoel bij iedereen naar binnen. De leukste en mooiste ideeën voor de komende wintermaanden vind je hier. Feestelijk gedekte tafels, ambachtelijke kerstdecoraties, culinaire hoogstandjes, bezoekers kunnen in Apeldoorn de kunst afkijken van échte sfeerexperts, winterse feest ideeën, sfeerkleding en sieraden. En nu je er toch bent, wip ook even naar binnen bij Paleis het Loo.
16 tot en met 20 november van 10:00 uur tot 18:00 uur.
Toegangsprijs aan de kassa is 20,- euro, inclusief toegang tot Paleis het Loo.

Sinterklaas is er weer!

Zaterdag zette de echte Sinterklaas voet aan wal in Dordrecht. En ook in de rest van Nederland barstte het spektakel los met zwarte pieten, cadeautjes en heel veel pepernoten. Maar het is nog niet over met de intochten, want aanstaande zaterdag is het gewoon weer feest. Onder andere in Groningen en Rotterdam is het één groot Sint-festijn. DagjeWeg.NL zet de laatste intochten op een rij. Dan weet je meteen waar je moet zijn voor nog een handje pepernoten.

Het Drents Museum is af!

Woensdag opende niemand minder dan koningin Beatrix de deuren van het vernieuwde Drents Museum. Vanaf donderdag is het museum ook weer geopend voor publiek. Anderhalf jaar is het museum dicht geweest voor een grote verbouwing. Bekijk dit weekend de nieuwe tentoonstelllingsvleugel en de tentoonstelling de Gouden Eeuw van China. De tentoonstelling laat de culturele rijkdom van de Chinese samenleving zien ten tijde van de Tang-dynastie. Prachtige voorwerpen van aardewerk, zilver, goud, glas en steen maken die periode levend.
Geopend van dinsdag tot en met zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Toegangsprijs is 12,- euro voor volwassenen en gratis voor kinderen tot en met achttien jaar.

Lichtfestijn bij Paleis Soestdijk

Dit weekend zijn de tuinen en paden van Paleis Soestdijk 's avonds magisch verlicht voor Illuma 2011. De tuinen worden omgetoverd tot iets spectaculairs met een speciaal uitgezette wandelroute vol inspiratie. Geniet van een spel vol licht en duisternis met zang, dans, muziek en theater en ontdek hoe licht mensen voor de gek kan houden.
Vrijdag tot en met zondag van 17:30 uur tot 21:00 uur tot en met 3 december. Elke zes minuten begint een groep van twintig personen aan hun wandeling.
Toegangsprijs: 28,50 euro.

Stadswandeling door Naarden-Vesting

Zit je al de hele week stil, gooi die benen dan eens los tijdens een stevige stadswandeling door Naarden-Vesting. Naarden-Vesting is met zijn unieke dubbele omwalling en grachtengordel de best bewaarde vestingstad in Nederland. Een stadsgids neemt je mee en vertelt alles over de bouw, de ontwikkeling en de geschiedenis van de stad. Ontdek de mooiste plekjes, gebouwen en uitzichten.
Zondag 20 november 2011 van 12:30 uur tot 13:45 uur.
Toegangsprijs 2,50 euro voor volwassenen en gratis voor kinderen tot twaalf jaar.

Vind nog veel meer leuke uitstapjes op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-11-16 16:47:54 · Gepubliceerd: 2011-11-16 09:48:48 - 511