Sinterklaas, hij komt!

Ga ook naar de intocht van Sinterklaas!

Redactioneel door

archief oud artikel 31 oktober 2012 Toerisme Dubbeldikke speelgoedcatalogussen wisten hun weg naar de brievenbus al te vinden. Nog even en het gourmetstel staat ook op tafel. Ja, het heerlijk avondje nadert. Nu is het nog wachten op de stoomboot met Sinterklaas en zijn pieten. De fans kijken verlangend uit naar zijn intocht in de Nederlandse steden.

ROERMOND - De landelijke intocht vindt dit jaar plaats op 17 november 2012 in Roermond. Via de Maas vaart de goedheilgman de Roer op en gaat aan wal aan de zijde van de Vismarkt. Met zijn paard en zijn pieten vertrekt hij dan voor een tochtje door de stad om zoveel mogelijk kindjes te kunnen zien. Die route kun je later ook zelf nog een keertje lopen met een gids van de VVV. Op verschillende plekken in de stad kun je genieten van leuke optredens, van onder andere Ernst en Bobbie, Ralph Mackenbach en Djumbo.

HARDERWIJK - Iedereen staat op zaterdag 17 november in de Harderwijkse haven, want dan komt Sinterklaas aan in Harderwijk. De burgemeester vraagt alle kinderen van Harderwijk om een mooie tekening te maken voor de goedheiligman, want hij is ook gek op cadeautjes net als wij. Kijk hier voor het hele programma in Harderwijk.

AMSTERDAM - Op zondag 18 november komt de Sint aan in Amsterdam. Via de Amstel vaart hij door naar het Scheepvaartmuseum. Burgemeester Van der Laan verwelkomt de goedheiligman. Daarna gaat de Sint te paard naar het Leidseplein. Het wordt een bonte stoet vol belevenissen. Maak jij de mooiste tekening? Dan mag jij meevaren op de pakjesboot tijdens de intocht! Kijk hier voor het hele programma in Amsterdam.

ROTTERDAM - De havenstad Rotterdam verwelkomt Sinterklaas dit jaar al voor de 61ste keer. Op 17 november komt de beste man om 13:00 uur aan op het Willemsplein. Een half uur later vervolgt de stoet de reis door de stad. Kom ook pepernoten vangen langs de route. Kijk hier voor het hele programma in Rotterdam.

DEN HAAG – Met een gezellige Pietenkliek om zich heen arriveert de Sint op zaterdag 17 november om 11:30 uur in de 2e Binnenhaven van Scheveningen. Burgemeester Jozias van Aartsen ontvangt hem samen met de Spaanse ambassadeur de heer Juan Prat y Coll om 11:45 uur en dan barst het feest los. Nadat de Sint op zijn stoomboot is aangekomen, rijdt hij op zijn paard van Scheveningen naar Den Haag. De tour eindigt om ongeveer 16:00 uur op het Plein in het centrum van Den Haag.

UTRECHT – De kinderhartjes slaan op volle toeren wanneer de Sint op 17 november ook Utrecht bezoekt. Vanaf 12:00 uur komt de Sint aanvaren over de Oudegracht naar de Weerdsluis waar hij om 12:30 uur arriveert. Let op: de aankomst van Sinterklaas is dit jaar weer op de houten vlonder bij de Weerdsluis. Alle activiteiten spelen zich af op en rondom het houten vlonder aan de Bemuurde Weerd Oostzijde. Kijk hier voor het hele programma in Utrecht.

LEEUWARDEN - Hij komt, hij komt... In Leeuwarden staan ze met smart op de goedheiligman te wachten. De vloot meert op zaterdag 17 november aan in de haven van de Prinsentuin. Vervolgens leidt de rondrit door de historische binnenstad, met als uitsmijter een groot welkomstfeest op het Hofplein. Kijk hier voor het hele programma in Leeuwarden.

GRONINGEN – De Pieten lopen, springen en duikelen op 17 november door Groningen. Eerst vaart Sinterklaas met zijn vloot de stad binnen. Daarna begint er een rijtoer door de historische binnenstad. Rond 15:15 uur bereikt de kindervriend het stadhuis op de Grote Markt, waar hij welkom wordt geheten door het gemeentebestuur van de stad. Kijk hier voor het hele programma in Groningen.

NIJMEGEN – De Pieten buitelen over de daken in Nijmegen. Ook hier maakt de Sint zijn entree op 17 november. Op de Waalkade kan het publiek hem zien aankomen op zijn grote boot. Daarna trekt de goedheiligman met zijn gevolg de stad door. Op de Grote Markt barst het feest helemaal los, want hier verzorgen de trapeze- en de danspieten een optreden. Kijk hier voor het hele programma in Nijmegen.

SNEEK - De Sint en zijn Pieten houden dit jaar ook een intocht in het mooie Sneek. De boot komt binnen in de Kolk, waarna de goedheiligman en zijn gevolg een tocht door het centrum van het stadje maken. Natuurlijk ontbreekt de feestelijke muziekkorpsen en fanfares niet. De intocht begint rond 14:00 uur en eindigt om 15:30 uur. Kijk hier voor het hele programma in Sneek

Ook komt Sinterklaas aan in Bovenkarspel en in Leiden.

Laatst gewijzigd: 2012-11-18 07:05:02 · Gepubliceerd: 31 oktober 2012 - 6661

Dit past bij 'Sinterklaas, hij komt!'

1 reactie