Dagje uit dit weekend!

Leukste tips voor het weekend

Kalender DagjeWeg.NL Redactioneel door

archief oud artikel 12 januari 2012 Toerisme Geniet nog maar heel even van de zachte temperaturen, want na het weekend gaat het flink vriezen. Ga nog snel een warm dagje weg! Het Groninger Museum is drooggelegd, vind de perfecte vakantie op de Vakantiebeurs, of ga terug naar de prehistorie in Flevoland. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

De grootste reiswinkel van Nederland

Utrecht - Luieren op een subtropisch eiland, een avontuurlijke rondreis of op pad in eigen land? De perfecte vakantie vind je op de Vakantiebeurs 2012. Die is afgelopen woensdag weer begonnen! De Jaarbeurs in Utrecht is omgetoverd tot de grootste reiswinkel van Nederland met ideeën voor een vakantie in 150 verschillende landen. Maar je komt hier niet alleen om ideeën op te doen. Bij elk kraampje op de beurs is wel wat te beleven. Iets lekkers proeven, kijken naar een demonstratie of zelf meedoen met een activiteit.
Nog tot en met 15 januari
Toegangsprijs is €17,50 per persoon.

Winter in het Openluchtmuseum

Arnhem - Van een beetje vorst werden ze vroeger niet bang. In het Nederlands Openluchtmuseum beleef je die barre winters van vroeger. Sleetje rijden, luisteren naar spannende verhalen een mok warme chocolademelk drinken: een beetje kou is niet vervelend! Worden je handen toch een beetje blauw? Op het Kindererf kun je een vers broodje bakken boven een knapperend haardvuurtje. Dit is het laatste weekend dat je de winter in het Nederland Openluchtmuseum kunt beleven.
Nog tot en met 15 januari
Toegangsprijzen: €14,50 voor volwassenen en €10,20 voor kinderen.

Groninger Museum weer droog

Groningen - Afgelopen weekend zaten de deuren van het Groninger Museum potdicht. De reden? Door de storm stond het water tot de ramen en was het spannend of het museum het zou drooghouden. Alle kunstwerken uit de laagste ruimten moesten het al snel hogerop zoeken. Gelukkig is het Groninger Museum nu weer op het droge. Breng dus daarom dit weekend een bezoekje aan het bijna verdronken Groninger Museum. Daar zijn nu de mooiste modecreaties te zien van Azzedine Alaïa 2001-2011.
Dinsdag tot en met zondag van 10:00 uur tot 18:00 uur
Toegangsprijzen: € 10,- voor volwassenen en € 6,- voor kinderen.

Terug in de tijd in Flevoland

Lelystad - Hoe leefden mensen vroeger in Flevoland? Dat ontdek je tijdens het OER!Jong weekend. Kinderen gaan terug naar de prehistorie. Ze kunnen er timmeren met een gewei, pijl-en-boogschieten, huiden voelen en kennismaken met vuursteen: hét gereedschap van vroeger. Ook is er een leuke voorstelling over de prehistorie in Flevoland in Museum Nieuwland. De voorstelling is te zien op zaterdag 14 januari en zondag 15 januari 2012 om 13:00 uur en 14:00 uur.
14 januari en 15 januari 2012
Toegangsprijzen: € 7,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen.

Wijntje?

Arnhem - Zondag kun je in Arnhem genieten van de lekkerste wijnen en hapjes bij acht verschillende restaurants. Met een strippenkaart staan de Arnhemse keukens tussen 12:00 uur en 17:00 uur wagenwijd open voor de WijnSpijswandeling. Elk restaurant zet iets speciaals op tafel, waarbij het water je in de mond loopt! Koop je strippenkaart voor aanstaande vrijdag 20:00 uur!
15 januari 2012
Toegangsprijs is €55,-.

Vind nog veel meer uitjes voor het weekend op de kalender van DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2012-01-12 12:18:50 · Gepubliceerd: 2012-01-11 09:50:52 - 354