De mooiste tekeningen uit Parijs

Van Gogh Museum laat mooiste prenten zien

Van Gogh Museum Nieuws door

archief oud artikel 2 februari 2012 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De mooiste tekeningen van het Van Gogh Museum zijn uit voor heel even hun gouden kooi ontsnapt. Bewonder topstukken van Gauguin en Bonnard!

Voor één keer zijn de topstukken uit de prentenverzameling van het Van Gogh Museum voor iedereen te bewonderen. Het gaat om werken van bijvoorbeeld Bonnard, Gauguin en Toulouse-Lautrec. Tussen 1890 en 1905 was prentkunst een trend in Parijs. Deze kunstenaars volgden de trend op de voet. "Het resultaat waren prachtige, kleurrijke kunstwerken", vertelt het museum.

Uniek

Het Van Gogh Museum heeft een enorme collectie met ongeveer 1300 prenten. De tekeningen zijn ontzettend kwetsbaar en daarom is het uniek dat het museum ze laat zien.

Elke donderdag en elke vrijdagavond is er een rondleiding. De prenten zijn nog tot en met 23 september 2012 in het museum te zien.

"Het resultaat waren prachtige, kleurrijke kunstwerken"

Laatst gewijzigd: 2012-02-02 15:53:55 · Gepubliceerd: 2 februari 2012 - 147

Activiteiten Van Gogh Museum

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Painting as a Last Resort


In de expo 'Painting as a Last Resort' staan fantasierijke landschappen geschilderd door Matthew Wong centraal. Ontdek het oeuvre van Wong en hoe hij geïnspireerd is geraakt door Van Gogh in het...

Vanaf volgende week te bezoeken

Yoga in Van Gogh Museum

 
Reis door de seizoenen met de werken van Vincent van Gogh terwijl je je helemaal ontspant tijdens de yogales in het Van Gogh Museum.