1

Museum De Oude Aarde leeggeroofd

Sieraden, goud en edelstenen

Museum De Oude Aarde Nieuws door

archief oud artikel 28 februari 2012 Cultuur Giethoorn, Overijssel In de nacht van zondag op maandag is museum De Oude Aarde leeggeroofd. De dieven hebben mammoetslagtanden, sieraden, goud en edelstenen meegenomen.

Museum De Oude Aarde wordt ook wel 'het grootste edelstenencentrum' van Nederland genoemd. Maar sinds afgelopen zondagnacht is de collectie gekrompen. Dieven hebben gegraveerde mammoetslagtanden, sieraden, goud en edelstenen meegenomen. De schade loopt op tot enkele tienduizenden euro's.

Het museum ligt midden in het centrum van Giethoorn en is slechts via een voetbruggetje of per boot bereikbaar. De politie vermoedt dat de dieven een boot hadden en via het dakraam zijn binnengekomen. Vanwege de diefstal was het museum maandag gesloten.

Bezoek het museum

Gelukkig is niet alles weg uit het museum. Dus kom eens langs in Giethoorn! Door de speciale verlichting in het museum is het alsof je zelf met een mijnlampje de prachtig gekleurde mineralen en kristallen ontdekt. Ondertussen zwemmen er kaaimannen en schildpadden onder de waterval van het terrarium. Spannend! Bijzonder zijn een ei van de mammoet-struisvogel en een grote versteende boomstam.

De politie vermoedt dat de dieven een boot hadden

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 17:26:16 · Gepubliceerd: 28 februari 2012 - 284