Museumweekend: piekendag bij 500 musea

Dagje uit naar een museum op DagjeWeg.NL |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Laat je verrijken door een museum

14 april 2012 Cultuur Dit weekend is het weer piekenweekend in vijfhonderd Nederlandse musea. Het Museumweekend is begonnen! Dus vis een euro uit een oude sok en neem een kijkje bij een museum in de buurt. Sommige musea zijn zelfs gratis te bezoeken!

"Laat je verrijken door een museum"

Voor het symbolische bedrag van één klinkende euro mag je dit weekend naar binnen bij bijna vijfhonderd Nederlandse musea. Sommige musea openen zelfs gratis hun deuren. Het Museumweekend is weer begonnen! Zoek een museum in de buurt en geniet van het thema Laat je verrijken door een museum.

Activiteiten

Kom eens langs bij het Zuiderzeemuseum. Voor een euro ben je al binnen. Het Zuiderzeemuseum staat dit weekend in het thema van water. Dit begint met een tocht op de museumferry naar het buitenmuseum. Luister daar naar sterke verhalen over water, pomp water met een echte vijzel, of Skype met een visser op zee.

Het Groninger Museum is dit weekend zelfs gratis te bezoeken! Modeliefhebbers komen hier aan hun trekken. Vooral de prachtige creaties van de beroemde couturier Azzedine Alaïa zijn een aanrader. Sensualiteit, stijl, glamour en pasvorm, zo typeert het Groninger Museum de kleding van Alaïa. Maar ook bij de spraakmakende ontwerpen van modeontwerpster Iris van Herpen moet je zeker een kijkje nemen!

In Museum Boerhaave leer je voor een euro alles over eten en gewicht. Kinderen van tien tot twaalf jaar ontdekken tijdens kookworkshops hoe gezond, lekker en gemakkelijk koken kan zijn. Na het koken, mogen ze hun maaltijd opeten, tijdens een picknick in de binnentuin. Deze workshops horen bij de tentoonstelling Het Gewichtige Lichaam.

Museum TwentseWelle organiseert een soort Tussen Kunst & Kitsch. Kijk eens rond op zolder en neem iets mee naar het museum, waar je altijd al meer over wilde weten. Bijvoorbeeld hoe oud die ene schelp is, waar die stoffige merklap vandaan komt, of van wat voor vogel dat veertje is. Ook bij dit museum kost een entreekaartje maar één euro.

Vind alle activiteiten van het museumweekend.

Laatst gewijzigd: 2012-04-14 14:20:45 · Gepubliceerd: 2012-04-12 16:13:49 - 7926